Brata Andy in Frank Schleck bosta v prihodnji sezoni nastopala v dresu nove ekipe iz Luksemburga. Foto: EPA
Brata Andy in Frank Schleck bosta v prihodnji sezoni nastopala v dresu nove ekipe iz Luksemburga. Foto: EPA

Kolesarja iz Luksemburga sta se prav v Saxo Banku iz anonimnežev razvila v kolesarski zvezdi. Junija je športni direktor ekipe Kim Andersen prekinil pogodbo in zapustil moštvo, zaradi česar se ob koncu letošnjega leta umika glavni pokrovitelj Saxo Bank. Menedžer ekipe je že potrdil, da je našel novega pokrovitelja.

Priimek Schleck v ekipi od leta 2002
Frank Schleck je za Saxo Bank nastopal kar osem sezon, v ekipo je prišel leta 2002. Tri leta pozneje se mu je pridružil še Andy, ki je nanizal večje uspehe. V zadnjih štirih sezonah je osvojil 2. mesto v skupnem seštevku Dirke po Italiji (2007) in dvakrat 2. mesto v skupnem seštevku Dirke po Franciji (2009, 2010). Dobil je tudi dirko Liege-Bastogne-Liege. 30-letni Frank je bil dvakrat peti na Dirki po Franciji (2008, 2009), slavil je še na Dirki po Švici in na Dirki po Luksemburgu. Ekipo naj bi zapustila tudi Švicar Fabian Cancellara in Nemec Jens Voigt.

Dirka po Italiji se bo začela v Torinu
Vodilni možje družbe RCS, ki bdi nad organizacijo Dirke po Italiji, so objavili, da se bo Giro 2011 z 22-kilometrsko preizkušnjo na čas začel v Torinu. S tovrstno preizkušnjo se je nazadnje Dirka po Italiji začela leta 2009 v Benetkah. Štart dirke v Torinu bo posvečen 150. obletnici združitve Italije. Torino je bil leta 1861 glavno mesto.