Cavendish je imel po poročanju kolesarskih medijev za leto 2023 sklenjen dogovor s francosko ekipo B&B Hotels, a je ta zaradi finančnih težav tik pred propadom.

Cavendishu bi se lahko pri Astani po poročanju kolesarskih portalov pridružil še en sprinter, Nizozemec Cees Bol, ki se je pred tem prav tako dogovoril za sodelovanje z B&B Hotels, a nato ostal brez službe.

Sloviti Britanec se je moral tako kot Bol podati v lov na nov klub, po koncu kariere Italijana Vincenza Nibalija ter prekinitvi pogodbe s Kolumbijcem Miguelom Angelom Lopezom pa se je v kazahstanski zasedbi pojavila zvezdniška luknja. Po več tednih pogajanj pa je zdaj uradno postal član Astane.

Cavendish je iskal primerno ekipo, ki bi mu lahko ponudila mesto na Dirki po Franciji. Tam letos ni nastopil, saj je prednost v ekipi Quick Step Alpha Vinyl (zdaj Soudal Quick Step) dobil Nizozemec Fabio Jakobsen. Pozneje je evropski prvak na Touru dobil eno etapo.

"Navdušen sem pred to pustolovščino. Dirkal sem že z Aleksandrom Vinokurovom pred mnogo leti, zdaj pa bom moštveni kolega z njegovima sinovoma. Do zdaj sem užival v dolgi karieri, ampak še vedno me veseli dirkanje s kolesom, lakota po zmagah je še vedno tako močna kot nekoč. Cilj je vedno stati na vrhu zmagovalnega odra," je ob podpisu pogodbe dejal Cavendish.

Kolesar z otoka Man ima na francoski pentlji 34 etapnih zmag, skupno pa je v karieri slavil 161-krat, od tega tudi na svetovnem prvenstvu leta 2011 v Københavnu in na spomeniku Milano–San Remo leta 2009. Športno pot je začel leta 2005 in velja za enega najboljših sprinterjev v zgodovini kolesarstva.