Navijači so se v velikem številu zbrali na sprejemu za Alberta Contadorja. Foto: EPA
Navijači so se v velikem številu zbrali na sprejemu za Alberta Contadorja. Foto: EPA
Contador in Armstrong nista komunicirala

26-letni Španec je v nedeljo na Elizejskih poljanah slavil drugo zmago na Dirki po Franciji. "Z Armstrongom nisva imela nikakršnega odnosa. Je izjemen kolesar, ki je največjo dirko na svetu končal na odličnem tretjem mestu, vendar ga na osebni ravni ne cenim in ga tudi nikoli ne bom," je bil na novinarski konferenci v Madridu odločen Contador.

"Na letošnji dirki so bili trenutki v hotelu precej težji od tistih na cesti. Vse skupaj je bilo zelo napeto, v ekipi Astane nismo bili enotni. Tudi spremljevalna ekipa ni vedela, kdo je kapetan," je pojasnil zmagovalec Toura 2007 in 2009, Gira 2008 in Vuelte 2008.

Veliko je ugibanj o nadaljevanju njegove kariere. "Videli bomo, kaj se bo zgodilo. Rešiti moram še nekaj težav. Prepričan sem, da bom naslednje leto vozil za moštvo, ki me bo 100-odstotno podpiralo," je še dodal Contador, ki so mu pripravili sprejem na letališču Barajas v Madridu. Navijači so mu zapeli špansko himno, saj so organizatorji na zmagovalnem odru v Parizu predvajali kar dansko himno.

Armstrong bo naslednje leto tekmoval za ekipo RadioShack. Športni direktor Johan Bruyneel, ki je bil zaslužen že za devet zmag na Dirki po Franciji, bo sestavil zelo močno ekipo. Računa na Levija Leipheimerja, Andreasa Klödna in tudi na Janija Brajkoviča.

Contador in Armstrong nista komunicirala