Zmagovalni oder kronometra na igrah Commonwealtha v Birminghamu. Foto: Reuters
Zmagovalni oder kronometra na igrah Commonwealtha v Birminghamu. Foto: Reuters

Dennis, dvakratni svetovni prvak, je za 37,4 km dolgo traso potreboval 48 minut in 21 sekund. Thomas bi se najverjetneje boril za zlato medaljo, vendar je na začetku vožnje na čas padel in izgubil približno pol minute.

Arensmanu etapa, Hayter na pragu zmage
Na Dirki po Poljski je bil v 6. etapi, 11,8-kilometrski vožnji na čas, najboljši Nizozemec Thymen Arensman. Bil je edini, ki je imel na zahtevni trasi povprečno hitrost nad 40 km/h. Pred petkovo zadnjo etapo je rumeno majico oblekel Britanec pri Ineosu Ethan Hayter, potem ko je Sergio Higuita (skupno je zdaj osmi z 32 sekundami zaostanka) zaostal za 50 sekund. V skupnem seštevku je drugi Arensman (+0:11), tretji pa Pello Bilbao (+0:18).

Petkova zadnja etapa (178 km) bo razgibana in bo povezala Skawino in Krakov. V skupnem seštevku pri vrhu ni pričakovati sprememb, zato so tudi današnjo etapo poimenovali za kraljevsko.

Harper podpisal za BikeExchange Jayco
Chris Harper bo po letošnji sezoni iz Jumba Visme odšel v ekipo BikeExchange Jayco. Podpisal je dveletno pogodbo. "Kot Avstralec sem vedno občudoval to ekipo. Do njenih kolesarjev in vsega osebja čutim spoštovanje ter se veselim, da odpiram novo poglavje v svoji karieri," je povedal Harper, ki je bil na letošnji Dirki po Dofineji eden od pomočnikov Primoža Rogliča. K ekipi BikeExchange Jayco je pred kratkim prišel tudi Eddie Dunbar (iz Ineosa), Michael Matthews in Simon Yates pa naj bi bila blizu podaljšanju pogodbe.