Nastop Tadeja Pogačarja bi bil za Dirko po Sloveniji izjemna promocija in zagotovilo, da bi bi imela dirka velik odmev, in če bi razmere to dovoljevale, tudi ogromno gledalcev na štartu, cilju in ob trasi. Foto: Reuters
Nastop Tadeja Pogačarja bi bil za Dirko po Sloveniji izjemna promocija in zagotovilo, da bi bi imela dirka velik odmev, in če bi razmere to dovoljevale, tudi ogromno gledalcev na štartu, cilju in ob trasi. Foto: Reuters

Kdor je danes poslušal MMC-jev SOS odmev, ki je bil po Dirki po Baskiji seveda znova v znamenju kolesarstva, se je gotovo razveselil besed Martina Hvastije, ki je na koncu govoril tudi o največjih domačih dirkah: "Bogdan Fink (direktor Dirke po Sloveniji) se pogaja z enim od dveh največjih kolesarjev na svetu. Pred tem bo 30. maja še nova dirka, Velika nagrada Slovenije, ki jo bomo poskušali izpeljati v okolici Cerkelj in Kamnika. Po Dirki po Sloveniji sledi še državno prvenstvo. V Kopru bosta tako kronometer kot cestno državno prvenstvo, krog smo že trasirali."

Kolesarske dirke v Sloveniji

Nedelja, 30. maja:
VN Slovenije, Cerklje na Gorenjskem

Sreda-nedelja, 9.-13. junija:

27. Dirka po Sloveniji

Četrtek, 17. junija:
DP v vožnji na čas, Koper

Petek, 18. junija:
VN Tadeja Pogačarja, Komenda

Nedelja, 20. junija:
DP v cestni vožnji, Koper

Nedelja, 25. julija
VN Kranja, Kranj

Jim bo res uspelo pripeljati Tadeja Pogačarja?
Dirka po Sloveniji bo letos od 9. do 13. junija. Kdo od prvih dveh kolesarjev na svetu bi jo lahko popestril? Primož Roglič, ki letos na programu dirk pred Tourom nima Dirke po Dofineji, ali Tadej Pogačar, lanski junak Dirke po Franciji? Poklicali smo Bogdana Finka.

"Pogovarjamo se s Tadejem Pogačarjem, a počakajmo še ta teden." Kaj bo odločilno? "Volja in pripravljenost, tako kot vedno pri naših legionarjih, kot so Primož Roglič, Matej Mohorič, Luka Mezgec, Jan Tratnik ..."

Pogačar na Dirki po Sloveniji še ni bil med tri
Bi lahko pomembno vlogo igralo tudi to, da Pogačar na največji domači dirki še ni zmagal? "Res je, bil je peti in četrti. Vsak slovenski kolesar si želi zmagati. Roglič je na primer zmagal že dvakrat," je poudaril Fink, ki verjame, da bo letošnja Dirka po Sloveniji minila ob navzočnosti gledalcev. "Sem optimist, in to bi bila lahko prva prireditev, ki bo odprta za gledalce."

Trasa letošnje dirke bo znana ob predstavitvi 6. maja. Organizatorji še skrivajo, kje bo potekala trasa, tudi o kraljevski etapi še molčijo. "Zame je vsaka etapa kraljevska, ne bi rad delal razlik. Prav vsako etapo poskušam narediti zanimivo, tehnično, da ni dolgočasno," je še dodal Fink.

052 Dirka po Baskiji skozi oči Martina Hvastije