Philippe Gilbert je v nedeljo zmagal na dirki Amstel Gold Race, ta teden pa bo izpustil obe klasiki. Foto: EPA
Philippe Gilbert je v nedeljo zmagal na dirki Amstel Gold Race, ta teden pa bo izpustil obe klasiki. Foto: EPA

34-letni belgijski veteran je še četrtič v karieri dobil kolesarsko dirko Amstel Gold Race. Takoj po dirki je omenjal, da bi rad ponovil dosežek iz leta 2011, ko je dobil vse tri ardenske klasike, poleg Amstela še Valonsko puščico in Liege-Bastogne-Liege. A iz tega ne bo nič.

Gilbert se je odločil za začasni premor, saj zaradi bolečin v ledvicah ne more nadaljevati priprav in bo potreboval nekaj počitka.

"Že med dirko sem čutil nelagodje in imel boleč občutek v predelu ledvic, vendar sem nekako stisnil zobe in kolesaril, bolečina je popustila oziroma izginila. Po koncu dirke pa se je bolečina v ledvenem delu hrbta znova pojavila in po posvetovanju z ekipnim zdravnikom sem se odločil za odhod v bolnišnico na preiskave. Očitno pa težave vendarle niso tako hude in se bom vendarle lahko že kmalu vrnil na kolo," je sporočil Gilbert, ki je odlično začel sezono, saj je nekdanji svetovni kolesarski prvak na začetku aprila dobil Dirko po Flandriji.

Pred velikim uspehom v Flandriji je dobil že tridnevno dirko De Panne, na dirkah Dwars door Vlaanderen in E3 Harelbeke pa je bil med najboljšo trojico.