Jure Golčer je znova dokazal, da je sijajen v vožnji v klanec. Foto: Reuters
Jure Golčer je znova dokazal, da je sijajen v vožnji v klanec. Foto: Reuters
Franco Pellizotti
Franco Pellizotti je moral priznati premoč Golčerju. Foto: EPA
Kraljevska etapa na Krvavec

Zaradi slabega vremena so tretjo etapo skrajšali za 30 kilometrov. Kolesarji niso vozili kroga na Šentursko Goro in Kamnik. 3,5 km do cilja so napadli Robert Kišerlovski, Franco Pellizotti, Simon Špilak in Golčer, ki je še pospešil in si na cilju nabral 10 sekund naskoka pred Pellizottijem. Tretji je bil Kišerlovski, ki je zaostal pol minute.

Ubežniki brez možnosti
Jure Zrimšek (Adria Mobil), Matej Stare (Perutnina Ptuj), František Klouček (PSK), Luca Solari (Serramenti PVC) in Enrico Rossi (NGC Medical) so se po 30 km odločili za napad. V dežju in vetru so si privozili nekaj več kot tri minute prednosti pred glavnino.

Po 110 km se je začel vzpon na Krvavec, ubežniki so bili še vedno v ospredju, a se je glavnina močno približala. Golčer je tik pred vzponom padel, vendar je s pomočjo klubskih kolegov kmalu ujel priključek. V slogu največjih gorskih spacialistov je prehitel vse tekmece in slavil v mrzlem vremenu (šest stopinj Celzija) na smučarskem središču.

Golčer, ki je po kazni za Tomaža Noseta, naknadno postal zmagovalec slovenske pentlje leta 2006, bo v soboto tako slavil že drugo zmago.

Golčer je zelo motiviran
Na cilju je bil vesel: "Res sem presenečen. Pod Krvavcem sem padel in nisem pričakoval zmage. Etapa je bila zaradi dežja res naporna. Dirka po Italiji ni pustila prevelikih posledic, svoje pa doda tudi velika motivacija. Vedeli smo, da je ta vzpon težak, čeprav sem ga prvič in zadnjič doslej prevozil že pred mnogimi leti. Ob vsem tem so nas spremljale zares nemogoče vremenske razmere, tako da je bilo ves čas potrebno skrbeti, da so mišice dovolj ogrete. Za nameček sem se pred startom še izjemno slabo počutil in nisem bil prepričan, da bom zmogel ta zalogaj. Imam pa ob sebi zares izjemno dobro ekipo, ki je opravila veliko delo in že ves čas dirke v svoji posesti drži rumeno majico. Upam, da bo tudi zadnji dan tako."

Kišerlovski je bil navdušen: "Zelo sem zadovoljen, po včerajšnjem padcu si nisem mislil, da bom zbral dovolj moči. Klanec je zanimiv, na začetku je zelo strm, tisti 18-odstotni odsek je res naporen. Če nisi v formi, ne prideš nikamor."

Škofja Loka - Krvavec, 123 km:        
1. J. GOLČER SLO 3:14:35
2. F. PELLIZOTTI ITA +0:09
3. R. KIŠERLOVSKI HRV 0:23
4. S. ŠPILAK SLO 0:41
5. R. ROGINA HRV 0:43
6. P. NIEMEC POL 0:50
7. G. BOLE SLO 0:56
8. M. KVASINA HRV 1:00
9. R. PODGORNIJ UKR 1:14
10. L. ZANASCA ITA 1:27


Skupni vrstni red po 3. etapi:

1. J. GOLČER SLO 11:34:12
2. F. PELLIZOTTI ITA +0:13
3. R. KIŠERLOVSKI HRV 0:29
4. R. ROGINA HRV 0:43
5. S. ŠPILAK SLO 0:51
6. P. NIEMEC POL 1:00
C. R.
Kraljevska etapa na Krvavec