Primož Roglič je najhitreje odpeljal ciljni vzpon. Foto: EPA
Primož Roglič je najhitreje odpeljal ciljni vzpon. Foto: EPA
Mehanika Kavčnik in Zanden pomagala Rogliču do srebra
Roglič z menjavo kolesa zadel v polno
Roglič na ciljnem vzponu do srebra

Njegov dosežek je danes nadgradil Primož Roglič s srebrno medaljo v vožnji na čas v Bergnu, Hauptman pa je žarel od zadovoljstva.

"To je zgodovinski dosežek. Vesel sem, da sem zraven. Vožnja, kot jo je prikazal Primož ... Kar kocine ti gredo pokonci. Sploh v zadnjih kilometrih, ko je spust vozil po mokrem. Primoža skušaš pilotirati, slišiš, da favoriti padajo ... Ni lahko povedati, kako naj vzame ovinek. Primož je dokazal, iz kakšnega testa je. Primož je zame danes zmagal," je bil vesel Hauptman.

"Primož je odlično štartal, potem je imel manjšo krizo. Kaj bi bilo, če bi bilo. Mislim, da je brezpredmetno o tem razmišljati. Primož je fenomenalno odpeljal zaključek po dežju, še bolje zadnji vzpon z najhitrejšim časom. Samo kapo dol," je nadaljeval slovenski selektor, ki je pohvalil delo celotne reprezentance, pozabil ni niti mehanikov, ki so svoj delček v mozaik dodali v območju, kjer so kolesarji menjali kolesa. Če pogledamo po nekaterih podatkih, ki jih imamo, smo najhitreje zamenjali. Ponosen sem, da sem del tega."

Hauptman je na vroči selektorski stolček sedel v začetku tega leta in se kmalu pogovoril s kolesarji, ki jih je videl v svojih načrtih za evropsko in svetovno prvenstvo.

"S Primožem sva se takoj po mojem imenovanju slišala. Takoj mi je povedal, da ima prenaporen program, da bi vozil EP. Rekel je, da mu je glavni cilj sezone SP v kronometru. Vse je šlo po načrtu," je o sodelovanju z Zasavcem dejal 42-letni nekdanji izvrstni kolesar.

V nedeljo je na sporedu še cestna dirka, kjer ima slovenska ekipa prav tako visoke cilje. Rogliču in Janu Tratniku se v četrtek pridruži še preostala četverica Luka Mezgec, Luka Pibernik, Matej Mohorič in Jan Polanc. Slovenski selektor verjame, da njegovi fantje še niso rekli zadnje besede, Rogličeva medalja pa jim bo vlila še dodaten zagon.

"Za celo reprezentanco bo to delovalo sproščujoče. Če gre vse po maslu, kakor gre že cela sezona, gre pač vse po maslu. Seveda se lahko hitro kaj zalomi. Verjamem, da imamo ekipo, kot je že dolgo nismo imeli. Prepričan sem, da bo v nedeljo še en uspešen dan za slovensko reprezentanco," je zaključil Hauptman.

Mehanika Kavčnik in Zanden pomagala Rogliču do srebra
Roglič z menjavo kolesa zadel v polno
Roglič na ciljnem vzponu do srebra