Remco Evenepoel je v Inssbrucku dvakrat pometel s tekmeci. Foto: EPA
Remco Evenepoel je v Inssbrucku dvakrat pometel s tekmeci. Foto: EPA
Laura Stigger je navdušila navijače. Foto: EPA

18-letni Evenepoel je kljub padcu slabih 100 kilometrov od cilja in zaostanku dveh minut ujel glavnino, jo prehitel in se že precej pred ciljno črto veselil druge mavrične majice v Innsbrucku. Pred prvim zasledovalcem Nemcem Mariusem Mayrhoferjem je imel minuto in 25 sekund prednosti, bronast je bil Italijan Alessandro Fancellu, ki je zaostal minuto in 38 sekund. Aljaž Omerzel in Anže Skok sta bila udeležena tudi v enem izmed padcev in dirke nista končala.

Že dopoldan so se za mavrične majice pomerile mladinke. Prvega mesta se je po 70,8 kilometra veselila domačinka iz Innsbrucka Laura Stigger, aktualna dvakratna zaporedna svetovna v gorsko kolesarskem olimpijskem krosu. V šprintu četverice je za seboj pustila Francozinjo Marie le Net, Kanadčanko Simone Boilard in Italijanko Barbaro Malcotti.

Prva od dveh Slovenk v cilju je bila na 46. mestu Nika Jančič, debitantka na SP-jih, ki je prvič odpeljala cestno dirko, je za zmagovalko zaostala pet minut in 47 sekund. Vita Movrin je osvojila 80. mesto z zaostankom skoraj 12 minut.

"Uživala sem, 'fajn' se mi je bilo voziti v skupini. Veliko bolj, kot sem pričakovala. Bila je gneča, na prvem klancu se je vse razredčilo. Ravnina mi je šla bolje kot klanci, to bom morala še trenirati," je povedala Jančičeva, še pred kratkim atletinja.

Cestna dirka, mladinci,
Rattenberg-Innsbruck, 132,4 km:
 1. R. EVENEPOEL       BEL     3:03,49 
 2. M. MAYRHOFER       NEM       +1:25 
 3. A. FANCELLU        ITA        1:38 
 4. A. BALMER          ŠVI    isti čas 
 5. F. WANDAHL         DAN        3:20 
                                       
Aljaž Omerzel in Anže Skok sta odstopila.