Fernando Gaviria je dobil 2. etapo po Burgosu. Foto: EPA
Fernando Gaviria je dobil 2. etapo po Burgosu. Foto: EPA

Predtem so pred začetkom druge etape dva kolesarja izolirali tudi v moštvu Israel Start-Up.
Izraelsko moštvo je z dirke odstranilo Itamarja Einhorna in Alexa Dowsetta, potem ko sta bila v stiku s kolesarjem tega moštva Omerjem Goldsteina, ki je bil pozitiven na novi koronavirus pred začetkom dirke.

Zaradi pozitivnega testa zunaj same dirke pa je moštvo UAE Team Emirates izoliralo tri svoje kolesarje, ki so od torka naprej prišli v stik z do zdaj neimenovano osebo, ki je bila takrat testirana in pri kateri so potrdili okužbo z novim koronavirusom.

Molan, Munoz in Ardilo pozitivni
Gre za Kolumbijce Sebastiana Molana, Cristiana Munoza in Camila Ardilo, poroča AFP. Pri vseh primerih odstranitve z dirke gre za preventivne ukrepe. Kolesarja izraelskega moštva sta bila negativna dan pred dirko, trije predstavniki UAE Team Emirates prav tako. Goldstein ne kaže nobenih simptomov covida-19. Vsi koraki za zaščito pred novim koronavirusom so bili izpeljani v skladu s protokoli Mednarodne kolesarske zveze. Ta je pred dnevi izdala in potrdila protokole za vrnitev na ceste ob pandemiji novega koronavirusa. V njih je zapisano, da bo lahko ob pozitivnih rezultatih na SARS-Cov-2 sama odločala o nadaljnji usodi dirk v sodelovanju s strokovnimi skupinami, zdravniki, organizatorji in preostalimi deležniki dirk.

2. etapa po Burgosu Gavirii

Kolumbijski kolesar Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) je dobil drugo etapo Dirke po Burgosu. V ciljnem šprintu je ugnal Francoza Arnauda Demara (Groupama-FDJ) in Irca Sama Bennetta (Deceuninck-Quick-Step). V skupnem seštevku po dveh etapah vodi Avstrijec Felix Großschartner (Bora-hansgrohe).