Lanski svetovni prvak Mads Pedersen je dobil tretjo etapo Dirke po Beneluksu. Foto: EPA
Lanski svetovni prvak Mads Pedersen je dobil tretjo etapo Dirke po Beneluksu. Foto: EPA

"Že 8. oktobra me čaka druga operacija za rekonstrukcijo obraza in ust," je kolesar moštva Deceuninck Quick-Step v prvi objavi po padcu 5. avgusta napisal na Instagram. Ob tem je 24-letnik razložil, da mu bodo dele kosti vzeli v medenici in jih uporabili za rekonstrukcijo čeljusti.

"Po tem sledi nova operacija, da mi bodo vstavili vsadke za nove zobe, saj sem jih ob padcu izgubil," še pravi Jakobsen.

V uvodni etapi dirke je hudo padel v Katovicah pri hitrosti 80 km/h. Poškodbe so bile tako hude, da so ga zdravniki dali v umetno komo, nato pa operirali najprej na Poljskem, preden je zdravljenje lahko nadaljeval doma. "Zelo sem hvaležen, da sem živ," je kolesar sporočil že 18. avgusta.

Kolesar dodaja, da je bil v zadnjih dveh mesecih popolnoma osredotočen na zdravljenje, ki je potekalo uspešno. Zdaj ga v Nijmegnu čaka le še rekonstrukcija obraza.

Dylan Groenewegen iz ekipe Jumbo Visma, ki se je z Jakobsenom zapletel pred padcem, po tem letos ni več nastopal. Iz ekipe so sporočili, da ga letos tudi ne bo več na dirkah.

Pedersen dobil šprint v 3. etapi
Kolesarji so na dirki BinckBank Tour v Belgiji opravili tretjo etapo. Šprint glavnine je dobil lanski svetovni prvak Danec Mads Pedersen pred Belgijcem Jasperjem Philipsnom in Nemcem Pascalom Ackermannom. Zaradi spremembe trase so se tokrat spopadli s krožno 157 km dolgo etapo s štartom in ciljem v Aalterju v zahodni Flandriji.

Slovenske barve na dirki brani Luka Pibernik (Bahrain McLaren), ki je danes prišel v cilj z glavnino na 109. mestu. V skupnem seštevku je z zaostankom 1:25 minute 78., prvo mesto pa si delita Madsen in Philipsen.

Dirka po Beneluksu, 3. etapa, 
Aalter-Aalter, 157 km:                 
  1. M. PEDERSEN        DAN    3:26:11 
  2. J. PHILIPSEN       BEL        vsi 
  3. P. ACKERMANN       NEM            
  4. D. VAN POPPEL      NIZ            
  5. T. MERLIER         BEL       isti 
  6. Z. ŠTYBAR          ČEŠ            
 ...                                   
109. L. PIBERNIK        SLO        čas 

Skupni vrstni red:                     
  1. M. PEDERSEN        DAN    6:25:21 
  2. J. PHILIPSEN       BEL   isti čas 
  3. J. RICKAERT        BEL      +0:07 
  4. P. ACKERMANN       NEM       0:08 
  5. M. TEUNISSEN       NIZ       0:11 
  6. D. VAN POPPEL      NIZ       0:13 
 ...                                   
 78. L. PIBERNIK        SLO       1:25