Lance Armstrong preživlja naporen teden. Foto: EPA
Lance Armstrong preživlja naporen teden. Foto: EPA
Armstrong jezen na Landisa

Sedemkratni zmagovalec Dirke po Franciji je pred začetkom pete etape zanikal vse Landisove obtožbe. A Američan na začetku etape ni bil povsem pri stvari, saj se je po vsega nekaj kilometrih še z nekaj kolesarji zapletel v padec, zaradi katerega je utrpel udarec po obrazu.

Armstrong se je vrnil na kolo, a ni dolgo zdržal
Kavboju so nemudoma pod levim očesom zašili osem šivov. Kmalu se je sicer vrnil na kolo, a zaradi poškodb in bolečin ni dolgo zdržal. "Škoda, ker sem moral predčasno končati dirko. Želel sem Leviju Leipheimerju pomagati do nove zmage na tej dirki," je povedal Armstrong.

Rogers prevzel vodstvo, Brajkovič sedmi
195 kilometrov dolgo preizkušnjo od Visalie do Bakersfileda je sicere dobil Slovak Peter Sagan (Liquigas). Skupno vodstvo je prevzel Avstralec Michael Rogers (Columbia). Vodilni pred etapo David Zabriskie (Garmin) ima sicer enak čas. Jani Brajkovič (Radioshack) z zaostankom 31 sekund zaseda sedmo mesto.

Na dirko prišel z željo po dobrem izidu
"Zjutraj sem vstal in slišal Landisovo izpoved. Na to dirko sem prišel z željo po dobrem izidu, zato sem na to hitro pozabil," je po zmagi razmišljal Rogers, ki je v etapi sicer osvojil drugo mesto.

Armstrong jezen na Landisa