Jure Kocjan se je znašel v škripcih. Foto: BoBo
Jure Kocjan se je znašel v škripcih. Foto: BoBo

Njegova nova ekipa Lupus Racing Team ga je namreč odpustila, poroča kolesarski portal cyclingnews.com. UCI je v ponedeljek začasno suspendiral 31-letnega Slovenca, njegov vzorec je bil pozitiven na eritropoetin. Kocjan je takrat vozil za ekipo Type 1 Sanofi. Vzorec so mu vzeli na predvečer dirke Dwars door Drenthe na Nizozemskem, na kateri je končal na 35. mestu.

Kocjan se je po dveh sezonah pri ekipi Type 21 Sanofi preselil k Euskaltel-Euskadiju, nato pa k Smartstopu.

Brez dirke za novi klub
Vodja ekipe Lupus Brendan Sullivan je za cyclingnews.com dejal, da so zaradi politike ničelne tolerance do dopinga v ekipi Kocjana odpustili, še preden je zanje nastopil na prvi dirki. "Kar precej smo razkurjeni. To nima nobene zveze z ekipo Lupus Racing Team. Zelo smo jezni, prizadeti. Naša toleranca je ničelna, žalostno je, da se to dogaja, ko želimo šport očistiti," je dejal Sullivan.

Ekipa je Kocjana pred letošnjo sezono pripeljala kot močno okrepitev za nastope na celinskih dirkah v ZDA. "Bil je naša zadnja okrepitev, smo pa zelo močni tudi brez njega," je še povedal Sullivan, ki še ne ve, ali bodo odpuščenega Kocjana zamenjali s kakšnim drugim tekmovalcem.

Kocjan ne sme nastopiti na nobeni tekmi pod okriljem UCI-ja, dokler primera ne razjasnijo. Nekdanji član Radenske-Roga in Perutnine Ptuj je za omenjeni portal povedal, da je bil vzorec A leta 2012 negativen: "V tem trenutku nimam česa več povedati. Vzorec A je bil takrat negativen, zdaj pa je vzorec B pozitiven. Zaradi preiskave ne morem povedati nič več."