Kolesarska Dirka po Franciji 2020 se bo začela natanko čez eno leto. Foto: Reuters
Kolesarska Dirka po Franciji 2020 se bo začela natanko čez eno leto. Foto: Reuters

Dirka po Franciji bo imela štart en teden prej, konec pa le šest dni pred cestno dirko na olimpijskih igrah v Tokiu. Tour se bo začel 27. junija in se končal 19. julija, Kolesarji bodo imeli pred olimpijsko dirko za regeneracijo, pot in privajanje na osemurno časovno razliko malo časa. Olimpijska dirka v Tokiu bo izziv za hribolazce, saj je trasa speljana čez goro Fudži.

Dirka po Italiji, prva tritedenska dirka v sezoni, bo tudi leta 2020 potekala v enakem terminu (9. do 31. maj), prav tako vse druge dirke svetovne serije pred Girom.

Kriterij Dauphine se bo začel prej, kot je v navadi. Štart bo 31. maja, na zadnji dan Gira. Prej se bo začela tudi Dirka po Švici. Dirka po Kaliforniji, kjer je letos slavil Tadej Pogačar, se bo prekrivala z italijansko pentljo.

V koledarju za sezono 2020 je 37 dirk, med njimi pa ni več Dirke po Turčiji, ki v zadnjih dveh letih ni uspela privabiti dovolj ekip svetovne serije.

Preostanek koledarja - z dirkami nižjih kategorij - bo Uci razkril med svetovnim prvenstvom v Yorkshiru. Takrat bo uradni termin dobila tudi Dirka po Sloveniji.