Kristjan Koren bo skušal popraviti bled vtis z evropskega prvenstva v Sofiji. Foto: RTV SLO
Kristjan Koren bo skušal popraviti bled vtis z evropskega prvenstva v Sofiji. Foto: RTV SLO
Martin Hvastija
Martin Hvastija je opozoril na težko progo v Stuttgartu. Foto: RTV SLO

Več možnosti za odmeven rezultat naj bi imel Koren, ki je specialist za vožnjo na čas, že na lanskem svetovnem prvenstvu v Salzburgu je kljub padcu in veliki izgubi časa zasedel 10. mesto. Na julijskem evropskem prvenstvu v Sofiji je kolesar Save povsem odpovedal, saj je bil šele 18.

"Potrebujem samo srečo. Dobro sem pripravljen in rad bi popravil slab vtis, ki sem ga zapustil v Sofiji. Nastopil bom tudi v cestni dirki, toda vožnja na čas je vendarle moj glavni cilj," je pred nastopom dejal mladi kolesar iz okolice Vipave.

Bole več stavi na cestno dirko
Bole bolj kot po kronometru slovi kot šprinter in naj bi bil eden glavnih slovenskih adutov za sobotno cestno dirko. "Rezultatskih ciljev nimam, progo si želim prevoziti po svojih močeh, kam bi me to privedlo, za zdaj še ne vem. Vseeno pa več pričakujem od cestne dirke," je pojasnil Bole, ki prav tako nastopa za kranjsko Savo. Simon Špilak je odpovedal nastop, povsem se bo posvetil cestni dirki.

Hvastija je optimističen
"V tej kategoriji smo na svetovnih prvenstvih konstantno v vrhu in upam, da bo tako tudi tokrat. Težko je govoriti o uvrstitvi, zadovoljen bom, če bosta oba pokazala svoj maksimum. Z nekaj sreče pa sta lahko oba zelo visoko," je optimističen selektor Martin Hvastija. Proga je po njegovi oceni zelo težka. Mlajši člani bodo morali prevoziti 38,1 km. "Krog je v bistvu enak kot na cestni dirki. Manjkata dva vzpona, kar pa ne pomeni, da ni razgiban. Vsekakor bo zelo zahteven, najboljši bodo kolesarji, ki obvladajo vse kolesarske prvine," je povedal Hvastija.

Hvastija je za kronometer kategorije Elite v četrtek določil Gregorja Gazvodo in Kristjana Fajta.

C. R.