Start 4. etape v mestecu Krk. Foto: Reuters
Start 4. etape v mestecu Krk. Foto: Reuters

Drugi je bil Magnus Sheffield (Ineos Grenadiers) in tretji Orluis Aular (Caja Rural Seguros RGA).

Mohorič je lani zmagal na Dirki po Hrvaški, letos pa je po smoli in padcu v prvi etapi v skupnem seštevku verjetno predaleč zadaj, da bi lahko ponovil ta uspeh, a danes je znova dokazal svoje mojstrstvo:

"To zmago danes smo si želeli, bili smo zbrani in se vrnili kot ekipa. Vsi so dobro opravili svoj posel, me v dobrem položaju pripeljali do zadnjega vzpona, na koncu pa se mi je odprla luknja, ki sem jo čakal, začel sem sprint in šel do konca," je povedal 28-letni kolesar iz Podblice.

Kraljevska etapa je imela štiri gorske cilje, prvi klanec sredi etape (Poklon; 13,3 km; 5,7 %) je bil najvišje kategorije. Na koncu je kolesarje čakal še 5,7-kilometrski vzpon do Labina, pa nato kratek spust in na koncu ciljni klanec.

Devet kilometrov pred ciljem je poskusil presenetiti mladi Gal Glivar, vendar so ga zasledovalci hitro ujeli. Glivar je v cilj prišel enajsti v času zmagovalca.

V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Američan Magnus Sheffield, Orluis Aular pa na drugem mestu zaostaja le za sekundo. Glivar je osmi z osmimi sekundami zaostanka.

V soboto kolesarje čaka 186,5 km dolga etapa Crikvenica–Ozalj, dirka pa se bo v nedeljo končala z ravninsko etapo od Samoborja do Zagreba (159,5 km).