Luka Mezgec je ostal brez nastopa na največji dirki sveta. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Mezgec je ostal brez nastopa na največji dirki sveta. Foto: www.alesfevzer.com
Adam Yates ima na letošnjem Touru visoke cilje. Foto: EPA

Vodstvo ekipe se je odločilo, da bo na Touru stavilo na Britanca Adama Yatesa, ki bo lovil zmagovalni oder na Elizejskih poljanah. Na največji tritedenski dirki sveta ga bodo podpirali Avstralci Luke Durbridge, Mathew Hayman, Damien Howson in Michael Hepburn, Novozelandec Jack Bauer, Španec Mikel Nieve in Južnoafričan Daryl Impey.

Brez nastopa sta ostala mladi šprinterski zvezdnik Ewan in njegov zadnji mož v šprinterskem vlaku Mezgec. Skupaj sta dirkala celotno sezono, tudi na Dirki Po Sloveniji. Načrtovala sta nastop na Touru, takšen načrt je bil tudi v vrhu ekipe pred sezono.

Ewan je na družbenem omrežju Facebook zapisal, da je nadvse razočaran nad odločitvijo, ki jo je sprejela njegova ekipa. "Bil sem na poti, da bom več kot dobro pripravljen za moj debi na Touru. V to smo z mojo šprintersko ekipo vložili veliko truda, da bi bili pripravljeni na naš veliki cilj sezone," je zapisal 23-letnik.

Vodstvo ekipe verjame, da lahko Adam Yates izpolni cilj in 29. julija v Parizu stopi na zmagovalni oder. "Zaupamo v Adamove zmožnosti, da bo naš pravi vodja. Letošnjo dirko bi lahko razdelili v dve polovici – nepredvidljivo prvo polovico in gorsko dirko v drugi. Izbrali smo raznoliko ekipo, ki lahko nadzoruje polo

žaj. Poznamo moč ekipe kot celote. Ta teden smo sprejeli res težke odločitve, najtežje, odkar obstajamo. Imamo 12 kolesarjev, ki so pripravljeni. Glede na naše dirkanje v tej sezoni verjamemo, da smo izbrali najboljšo skupino, ki lahko doseže zadane cilje," je pojasnil športni direktor Matt White.

Na Dirki po Franciji bosta tako nastopila dva Slovenca. Primoža Rogliča je njegova ekipa LottoNL-Jumbo že potrdila, Kristijana Korena njegova Bahrain-Merida še ne, a je prepričan, da bo osmič nastopil na Touru, ki se začenja 7. julija.