Matej Mohorič je ob koncu sezone odlično pripravljen. Foto: EPA
Matej Mohorič je ob koncu sezone odlično pripravljen. Foto: EPA

Potem ko je v nedeljo po preobratu dobil Dirko po Hrvaški, je Mohoriču uspel vrhunski rezultat tudi na 198-kilometrski preizkušnji, ki se je začela v Omegni, končala pa v Beinascu blizu Torina. Tretje mesto je zasedel Alexis Vuillermoz (TotalEnergies).

Mohorič bi pred startom podpisal drugo mesto, na koncu pa ostaja grenek priokus

Na dirki z enim zahtevnejšim vzponom, dolgim dobre tri kilometre, in spustom sta nastopila tudi Luka Mezgec (BikeExchange), ki je v cilj prišel z dobro minuto in pol zaostanka na 110. mestu, in Jan Polanc (UAE Emirates), ki pa preizkušnje ni dokončal.

Za 26-letnega Španca je to prva zmaga po več kot dveh letih. 58 kilometrov pred ciljem, po vzponu na Il Pilonetto, se je na čelu oblikovala skupina, ki je štela približno 40 kolesarjev. Glavnina z najboljšimi sprinterji je usmerila moči v lovljenje teh ubežnikov, a je bila neuspešna.

"Po dveh letih mi je uspelo zmagati in resnično sem zadovoljen. Končno nisem bil odličen drugi. Končno mi je uspelo. Počutil sem se zelo dobro. Zavedal sem se, da bo na vzponu težko in se glavnina lahko razbije. Ko se je to zgodilo, je šlo 'na polno'. Verjel sem, da mi lahko uspe," je bil zadovoljen Garcia Cortina.

Results powered by FirstCycling.com