Lloyd Mondory je naslednji na dolgem seznamu kolesarjev, ki so jemali EPO. Foto: EPA
Lloyd Mondory je naslednji na dolgem seznamu kolesarjev, ki so jemali EPO. Foto: EPA

Kakšna kazen čaka 32-letnega člana francoske ekipe, dvakratnega udeleženca Dirke po Franciji, zaenkrat še ni znano. "Osramočen sem, osramočen sem, osramočen sem. Počutim se izdanega, z nami je 12 let, ugled ekipe je uničen," je dejal vodja ekipe Vincent Lavenu.

Mondory se je profesionalcem pridružil leta 2004, vso kariero pa je preživel v ekipi AG2R. Leta 2006 je osvojil francoski pokal, na Touru je nastopil leta 2009 in 2010. Na dopinškem testu je padel 17. februarja letos, dva dni predtem je na klasiki v Almerii osvojil sedmo mesto, nekaj dni prej pa je podaljšal pogodbo do leta 2016.

"Tega ne bom prenašal, preveč je dela in vložka. Kolesarstvo je moje življenje. Ko nas je o tem obvestil UCI, bi se najraje pogreznil v zemljo. Mondory je bil v solzah, njegova obrazložitev pa me ni prepričala. Upam, da bo zbral pogum in povedal resnico, ne pa iskal izgovore," je dodal Lavenu.

Mondory je prvi vrhunski francoski kolesar, ki je bil pozitiven na dopinškem testu po letu 2012 in Stevu Houanardu, ki je bil prav tako pozitiven na EPO. Zaradi Mondoryjevega prekrška je pod vprašajem tudi udeležba njegove ekipe na letošnjem Touru.