18-letni Jordan Williams je prvič nastopil med člani in že takoj zmagal na tekmi svetovnega pokala. Foto: Reuters
18-letni Jordan Williams je prvič nastopil med člani in že takoj zmagal na tekmi svetovnega pokala. Foto: Reuters

Edina slovenska predstavnica, ki je bila v petkovih kvalifikacijah četrta, je ob prihodu v cilj po vožnji brez večjih napak zasedla drugo mesto in zaostala za na koncu petouvrščeno Francozinjo Marine Cabirou.

Do konca je dvakratno zaporedno evropsko prvakinjo iz Maribora prehitelo še šest tekmovalk, najhitrejša pa je bila Rachel Atherton, ki je slavila 40. zmago v svetovnem pokalu. Na koncu je drugouvrščeno domačinko Camille Balanche prehitela za vsega 0,534 sekunde, tretja pa je bila z zaostankom 0,787 sekunde Nemka Nina Hoffmann.

Pri moških zaradi poškodbe ni bilo Jureta Žabjaka in s tem slovenskega finalista v spustu. Mladi Britanec Robert Jordan Williams je prehitel Francoza Lorisa Vergierja in Loica Brunija. Sanjski debi med člansko elito za 18-letnega Williamsa, ki je kar takoj premagal vse najboljše spustaše na čelu s svetovnim prvakom Brunijem.

V nedeljo bosta v Lenzerheideju za konec druge postaje svetovnega pokala še dirki v olimpijskem krosu. Pri ženskah bosta na startu Tanja Žakelj in Vita Movrin, pri moških pa Slovencev ni na startu.