Lani je Pogačar na Dirki po Lombardiji zmagal pred Masom in Lando, predlani pred Masnado, A. Yatesom in četrtouvrščenim Rogličem. Foto: RCS Sport
Lani je Pogačar na Dirki po Lombardiji zmagal pred Masom in Lando, predlani pred Masnado, A. Yatesom in četrtouvrščenim Rogličem. Foto: RCS Sport

"To je veliki cilj za konec sezone. Pogačar ima priložnost zmagati tretjič zapored. Težko bo, ampak takšen je cilj. Vsem bo težko," je za TV Slovenija povedal Joxean Matxin Fernandez, športni direktor ekipe UAE.

Pogačar bo prej nastopil še na Dirki po Emiliji (30. september) in na Dirki tri doline Vareseja (3. oktober). V letošnji sezoni bo tako zbral 48 dirkalnih dni.

Pogačar želi uspešno sezono na klasikah končati z zmago

Roglič: Na enodnevnih dirkah ni nobene garancije
Na Dirki po Lombardiji bo nastopil tudi Primož Roglič, ki je v nedeljo Vuelto končal na skupnem tretjem mestu. Za pripravo bo zasavski orel šel tudi na njemu izredno ljubo Dirko po Emiliji, ki se zaključi z vzponom na San Luco nad Bologno, ki bo naslednje leto tudi del zaključka uvodne etape Dirke po Franciji 2024.

Pri 33 letih njegovo telo ne popušča, čeprav so tekmeci vse močnejši. "Ni dolgčas, saj je mladih ogromno. Nas ženejo naprej. Letošnja sezona je bila najboljša v moji karieri. Kot vino, starejši, boljši."

"Zdaj ni nobene tritedenske dirke več v letošnji sezoni, ostale so še enodnevne dirke. Na enodnevnih dirkah ni nobene garancije. Letos sem vozil le večetapne dirke in predvsem tritedenske dirke," je na cilju Vuelte v Madridu razmišljal Roglič, ki se je veselil dveh etapnih zmag. Zablestel je na kraljevski etapi na strmem vzponu na Angliru.

Prvič se bosta tako letos soočila najboljša slovenska kolesarja, seveda pa bodo na startu še številni izjemni kolesarji, tudi Remco Evenepoel.

Zadnji Rogličev izziv sezone bo Dirka po Lombardiji
Primož Roglič: Očitno sem kot vino - starejši, boljši