Vincenzo Nibali se seli k Astani. Foto: EPA
Vincenzo Nibali se seli k Astani. Foto: EPA

36-letnik iz Messine je za kazahstansko moštvo že kolesaril med letoma 2013 in 2016, ko je dosegel večino največjih uspehov v karieri.

V dresu Astane je na Dirki po Italiji slavil v letih 2013 in 2016, Dirki po Franciji pa 2014. V dresu nekdanjega Liquigasa je bil v skupnem seštevku prvi tudi na Dirki po Španiji leta 2010.

V dolgoletni karieri je slavil na 52 dirkah, zadnja pa sega v leto 2019 na dirki po Franciji, ko je dobil 20. etapo. Skupaj je na velikih tritedenskih dirkah nastopil 25-krat.

V Astani kot član družine
"Vesel sem, da se vračam k Astani, saj se tu počutim kot član družine, ki mi je dala izjemno veliko in pripomogla k številnim mojim uspehom. Težko govorim o pričakovanjih za prihodnjo sezono, predvsem bom občutil veselje ob vrnitvi in skušal čim bolj uživati v sezoni 2022," je ob podpisu enoletne pogodbe dejal Nibali. V zadnjih dveh sezonah sicer priljubljeni morski pes iz Messine ni dosegal večjih uspehov, nazadnje pa je za visoka mesta na največjih dirkah konkuriral na domači pentlji po Italiji leta 2019, ko je bil drugi za zmagovalcem, Ekvadorcem Richardom Carapazom, in pred tretjeuvrščenim slovenskim asom Primožem Rogličem. Lani je bil na Giru v skupnem seštevku sedmi.