Pogačar razpet med pripravami in drugimi obveznostmi

Mauro Vegni, ki bo samo še naslednje leto direktor Dirke po Italiji, nato pa se odpravlja v pokoj, je po predstavitvi trase rožnate dirke za leto 2022 prek medijev pozval dvakratnega zmagovalca Dirke po Franciji, naj se pride preizkusit še na Giro.

"Giro-Tour je izziv, ampak izziv je tudi Tour-Vuelta. Izzivov si lahko narediš, kolikor si sam želiš. Moraš nekaj izbrati in z ekipo smo se odločili, da naslednje leto še ne bo tega izziva Giro-Tour," je za TV Slovenija dejal Tadej Pogačar, ki ne skriva, da njega in ekipo UAE Emirates v naslednji sezoni zanima predvsem obramba rumene majice v Franciji.

Po Franciji želi še v Španijo

Pogačar užival na zabavi v Brescii

Po Tour de Franceu 2022 (1. julij–24. julij) pa bo skušal Komendčan prvič nastopiti še na drugem Grand Touru v sezoni – že letos je bil v načrtu nastop na Dirki po Španiji (19. avgust–11. september), a so se mu po zmagi na Touru 2021 in bronasti olimpijski medalji v Tokiu odpovedali. Na La Vuelti 19 je sicer Pogačar že ob krstnem nastopu na tritedenskih dirkah zablestel s tremi etapnimi zmagami in končnim 3. mestom za takratnim in zdajšnjim vladarjem kolesarskega kroga po Španiji Primožem Rogličem.

Giro 2023 tudi s Pogačarjem?

Če bo sezona 2022 za Pogačarja in emirate prav tako uspešna, kot je bila pretekla sanjska sezona, se nato morda lahko res zgodi že v letu 2023, da se Tamau Pogi prvič v karieri odpravi še na Dirko po Italiji.

A do takrat je še ogromno časa in preveč dirk, ob sprejemih, ki se bodo za Pogačarja vrstili še vse do konca leta, namreč potekajo priprave na novo sezono. Že konec februarja bo namreč prvi kolesar sveta branil zmago na Dirki po Združenih arabskih emiratih, domači dirki njegove ekipe, s čimer se tudi začne svetovna serija za leto 2022.