Tadej Pogačar ne popušča niti ob koncu sezone. Foto: AP
Tadej Pogačar ne popušča niti ob koncu sezone. Foto: AP

Drugi je bil Sergio Higuita (Bora Hansgrohe), tretji pa Alejandro Valverde (Movistar).

Kljub hribovitemu zaključku v okolici Vareseja je o zmagovalcu odločal ciljni sprint, v katerem je bil najmočnejši Pogačar.

Prvi kolesar sveta je tako potrdil odlično formo pred zaključkom sezone, ki se bo končala v soboto s "spomenikom" po Lombardiji, kjer je lani zmagal.

"Diego (Ulissi, op. a.) me je fenomenalno popeljal do zadnjega kroga in vesel sem, da sem na koncu lahko sprintal in zmagal. Izboljšujem se iz dirke v dirko tako kot lani. Lani sem bil tretji na tej dirki, letos sem zmagal. Težko bo izboljšati lansko zmago po Lombardiji, a jo bom skušal vsaj ponoviti," je za Val 202 povedal Pogačar.

V Lombardiji bo dirkal tudi Danec Jonas Vingegaard, zmagovalec Dirke po Franciji. Slovenec in Danec se bosta merila prvič po francoski pentlji.

Na ženski 88,9 km dolgi preizkušnji na dirki z zaključkom v Vareseju je zmagala Italijanka Elsa Longo Borghini, Urška Pintar je bila deseta, za zmagovalko je zaostala 34 sekund. Tjaša Sušnik je bila 50., Urška Žigart pa 57. Nika Bobnar, Nina Pugelj in Ana Ahačič dirke niso končale.