Spomin na Tour 2020, kjer je osvojil tretje mesto. Foto: Reuters
Spomin na Tour 2020, kjer je osvojil tretje mesto. Foto: Reuters

"Kot otrok, ki je odraščal na Tasmaniji, si nikoli nisem predstavljal, da bom lahko potoval po svetu s kolesom, vozil v nekaterih najboljših ekipah in na poti srečal toliko briljantnih ljudi," je 37-letnik zapisal na Twitterju.

Na tritedenskih dirkah je zbral 17 nastopov, na zmagovalni oder se je prebil leta 2020, ko je Tour končal na tretjem mestu. Takrat sta bila pred njim le Tadej Pogačar in Primož Roglič.

"Pripravljen sem uživati v naslednjem življenjskem poglavju, uspešne vožnje skozi tekmovalno kariero pa se bom z veseljem spominjal. Sem pa trenutno zelo utrujen, a vesel, da bom za vedno odpotoval domov," je še dodal kolesar, ki je čez sezono prebival v Evropi, dirka po Veliki Britaniji prejšnji teden pa je bila njegova zadnja večja preizkušnja v profesionalni karieri.

To je sicer začel leta 2008 v kontinentalni ekipi Praties, iz katere se je dve leti pozneje preselil k ekipi svetovne serije Saxo-Bank. Pri njej je na dirki po Romandiji dosegel tudi prvo zmago na dirkah najvišje ravni.