Primož Roglič, ki je bil na lanskem Touru četrti, se bo na letošnji Dirki po Italiji boril za rožnato majico. Verjetno bo nastopil tudi na Dirki po Franciji, vendar bo tam bolj
Primož Roglič, ki je bil na lanskem Touru četrti, se bo na letošnji Dirki po Italiji boril za rožnato majico. Verjetno bo nastopil tudi na Dirki po Franciji, vendar bo tam bolj "prosti strelec", saj bo v prvi vrsti pomagal Kruijswijku. Foto: Reuters

"Ko smo konec prejšnjega leta dobili prvi namig, da naj bi Primož Roglič nastopil na Giru 2019, smo takoj vstopili v kontakt z lastnikom televizijskih pravic za Slovenijo. Te si je namreč že pred leti zagotovil z večletno pogodbo. Odgovor je bil jasen, pravic za Slovenijo niso bili pripravljeni prodati za nobeno ceno. Podoben interes so imele tudi nekatere tuje televizije, ki so želele odkupiti pravice za prenose v svojih državah, pa je bila njihova izkušnja enaka," nam je povedal Gregor Peternel, odgovorni urednik Športnega programa na TV Slovenija.

Dirko po Italiji, ki se bo začela 11. maja v Bologni, bomo seveda spremljali v informativnih oddajah in na MMC-ju, za Dirko po Franciji pa se ni treba bati. "Prenose letošnjega Toura, ki ga ima Primož Roglič prav tako v načrtu, bomo nadgradili s spremljevalnim programom. Ob tem bomo prenašali Dirko po Sloveniji in svetovno prvenstvo. Prenašali bomo torej največjo med vsemi dirkami, največjo domačo kolesarsko prireditev in svetovno prvenstvo, ki šteje največ med enodnevnimi kolesarskimi preizkušnjami," še dodaja Gregor Peternel.

26. Dirka po Sloveniji bo potekala med 19. in 23. junijem, Tour de France med 6. in 28. julijem, svetovno prvenstvo (gostil ga bo britanski Harrogate) pa med 22. in 29. septembrom.