Radoslav Rogina se je najbolje znašel na spolzkih primorskih cestah. Foto: www.cyclingpp.com
Radoslav Rogina se je najbolje znašel na spolzkih primorskih cestah. Foto: www.cyclingpp.com
Reportaža z druge etape Dirke po Sloveniji
V Kopru najhitrejši Rogina

29-letni kolesar je v cilj v Kopru prišel pred Mitjo Mahoričem in Gregorjem Gazvodo, za njimi pa sta bila še člana Liquigasa Vladimir Miholjević in Alberto Curtolo. Peterica je skupaj z Vladimirjem Kerkezom pobegnila nekaj kilometrov pred ciljem, v predzadnjem krogu vožnje po ulicah Kopra.


Čeprav so imeli nekaj prednosti pred glavnino, se to ne bo poznalo v skupnem seštevku, saj je komisar dirke zaradi številnih padcev na spolzkem cestišču odločil, da "skrajša etapo" za 10 kilometrov in ima glavnina isti čas kot ubežniki.

Rumeno majico je tako zadržal zmagovalec sredine etape v Postojni, Italijan Claudio Cucinotta.

Rogina: Bilo je pravo drsališče
"Zadnji trije krogi so bili zelo nevarni, bilo je pravo drsališče. Ko se je naredila selekcija, nisi imel možnosti za uspeh, če nisi bil spredaj," je po zmagi povedal Rogina.

Mahorič: Na vzponu na Krvavec bomo protestirali
Mahorič ni skrival jeze nad odločitvijo vodstva dirke: "Mi smo celotni del etape opravili po naših najboljših močeh, vse smo v končni uspeh usmerili predvsem v zaključku etape. Šli smo enostavno z našimi vsemi močmi, saj smo računali na prevzem rumene majice. Naše delo se je izkazalo za brezpredmetno in jeze enostavno ne morem skriti. Na vzponu na Krvavec se bomo vozili turistično. To bo naš protest."

Dež je tekmovalce, ki so startali v Piranu, ujel na črnokalskem klancu. Bilo je tudi nekaj pobegov, najdlje pa so bežali Bruno Rizzi, Esad Hasanović in Nazareno Rossi, ki so imeli največ tri minute prednosti.

Skrajšana bo tudi petkova etapa
V petek bo na sporedu kraljevska etapa med Škofjo Loko in Krvavcem, ki pa bo zaradi slabe vremenske napovedi skrajšana za 30 kilometrov. Kolesarji ne bodo vozili kroga na Šentursko Goro in Kamnik, bo pa ostal vzpon na Krvavec, ki letos nadomešča Vršič.

2. etapa, Piran-Koper, 179 km:
1. R. ROGINA HRV 4:24:08 2. M. MAHORIČ SLO vsi 3. G. GAZVODA SLO 4. V. MIHOLJEVIĆ HRV 5. A. CURTOLO ITA 6. G. ŠTANGELJ SLO isti 7. K. SZCZAWINSKI POL 8. D. DEMANUELE HRV 9. G. BALDUCCI ITA 10. D. AGOSTO ITA čas

Skupni vrstni red po 2. etapi:
1. C. CUCINOTTA ITA 8:19:37 2. R. ROGINA HRV isti čas 3. E. ROSSI ITA +0:04 4. M. MAHORIČ SLO isti čas 5. S. CADAMURO ITA 0:06 6. G. GAZVODA SLO isti čas

M. R.
Reportaža z druge etape Dirke po Sloveniji
V Kopru najhitrejši Rogina