Evenepoel se je zmage veselil že deset metrov pred ciljno črto. Foto: EPA
Evenepoel se je zmage veselil že deset metrov pred ciljno črto. Foto: EPA

Šlo je za 43. izvedbo klasične dirke, ki se je začela in končala v San Sebastianu, kolesarji pa so premagali 230 kilometrov.

Evenepoel v odlični formi

Eden od ključnih dogodkov se je zgodil 73 kilometrov pred ciljem, ko je Remco Evenepoel potegnil, pridružila sta se mu Pello Bilbao in Alberto Bettiol. V hipu so ujeli trojico pred seboj (Nathan Van Hooydonck, Romain Bardet in Aleksander Vlasov). Skupaj so kolesarili dobrih 30 kilometrov, ko so omagali Van Hooydonck, Bardet in Bettiol.

Na zadnjem klancu zaostal Vlasov
Preostala trojica je skupaj složno sodelovala do zadnjega klanca, 10 km pred ciljem so se vzpeli na Murgil Tontorro (2,1 km; povprečni naklon 9,9 odstotka), tam je stik izgubil Vlasov, kar je pomenilo, da bosta za zmago obračunala Evenepoel in Bilbao. Španec je v zaključne metre prišel na prvi poziciji, Belgijec je dolgo čakal v njegovem zavetju, nato skočil v ospredje in se veselil 46. zmage med profesionalci.

43. Dirka San Sebastian

Merlier se je veselil 30. zmage med profesionalci. Foto: EPA
Merlier se je veselil 30. zmage med profesionalci. Foto: EPA

Še ena zmaga za Soudal Quick Step
Začela se je enotedenska Dirka po Poljski, kjer ima visoke ambicije Matej Mohorič. Prvo etapo, ki je bila povsem ravninska, je dobil Belgijec Tim Merlier. Ekipa Soudal Quick Step je tako slavila tudi na drugi dirki svetovne serije v istem dnevu.

Zaključek je minil na mokri cesti, precej kolesarjev si je nabralo kar velik zaostanek, Mohorič je tako sprva zaostal skoraj dve minuti, a so njegov zaostanek nato anulirali.

80. Dirka po Poljski

1. etapa, Poznan to Poznan, 183 km

Merlier dobil uvod po Poljski