Rahlo premražen, a zadovoljen Primož Roglič po koncu druge etape. Foto: Twitter Igor Tominec
Rahlo premražen, a zadovoljen Primož Roglič po koncu druge etape. Foto: Twitter Igor Tominec

31-letni Roglič je v drugi etapi 60. kolesarske Dirke po Baskiji obranil rumeno majico vodilnega.

Tu sem z mlado ekipo. Gremo dan za dnem.
"Pravo dirkanje na zadnji klanec. Lepo je videti, da sem bil zraven z najboljšimi. Vsi vemo, da sem tu s precej mlado ekipo. Tudi sam prihajam po Pariz–Nici in zaključku, ki si ga nisem ravno želel. Bomo videli, kako bo vse skupaj šlo naprej. S kronometrskim izidom sem super zadovoljen, zdaj pa dan po dan in damo vse od sebe, pa bomo videli,"
ostaja previden "matador" iz Strahovelj nad Kisovcem.

Na žalost so nas ujeli, a zabavno je bilo poskusiti
Roglič je o pokritju enega "skoka" Pogačarja dejal: "Kot sem rekel, smo dirkali z vsemi najboljšimi. Danes je zgodba zaključena. Zdaj moramo gledati na jutri in potem na naslednje dni." O svojem poskusu pobega pa dodal: "Zgolj dirkanje. Enkrat si zadaj, drugič si v ospredju. Na žalost so nas ujeli, a je bilo zabavno poskusiti."

Pogačar: Dober dan zame.
Tudi Tadej Pogačar je bil zadovoljen s torkovim razpletom: "Imel sem dobre noge. Skupaj z Brandonom McNultyjem sva poskušala z napadom na napad. Ni se sicer izšlo, a vseeno dober dan zame. Tretje mesto in 4 bonus sekunde."

Slovenska asa se morata zdaj dobro spočiti, saj ju v sredo čaka 167,7 kilometra dolga etapa med Amurrijem in Ermuladejem s štirimi kategoriziranimi vzponi: dva tretje, eden druge in zaključni prve kategorije.