Roglič je pred kratkim prestal operativni poseg, pri katerem so mu oskrbeli ramo, ki si jo je po izpahu med omenjenim padcem nazadnje namestil kar sam. 32-letnik iz Strahovelj pri Kisovcu je nato nastopil še na Dirki po Španiji, ki pa jo je prav tako končal zaradi padca.

Zgodilo se je v ciljnem šprintu med 16. etapo, ko se je še s štirimi kolesarji v predmestju Seville boril za etapno zmago, vendar krvav končal na tleh, potem ko ga je spodnesel Fred Wright iz ekipe Bahrain Victorious. Posledice padca so bile prehude, da bi Vuelto lahko nadaljeval, kmalu zatem pa je sezono tudi končal.

Nato je imel kar pestro obdobje, med drugim je od slovenskega predsednika Boruta Pahorja na posebni slovesnosti v predsedniški palači v Ljubljani prejel državno odlikovanje, nato pa je odšel na operacijo.

"Okrevanje poteka po načrtu, kot vidite lahko roko malce premikam. Moram počakati vsaj še kakšen mesec, preden se usedem na kolo. V tem času sem zaposlen z drugimi projekti," prek družbenih omrežij sporoča Roglič.

Sorodna novica Primož Roglič in žena Lora bosta kmalu znova zibala