Primož Roglič je po osmih letih zapustil Jumbo Vismo. Foto: RCS Sport
Primož Roglič je po osmih letih zapustil Jumbo Vismo. Foto: RCS Sport

Roglič je v pogovoru za spletni portal Cycling News in italijanski časopis Gazzetta dello Sport na festivalu športa v Italiji dejal, da ga je prepričalo navdušenje Bore Hansgrohe v prizadevanju za iste cilje. Prvič bo z novo ekipo treniral že v kratkem, saj se že ta teden odpravljajo v Avstrijo, natančneje v Sölden, kjer bodo opravili prve priprave.

Zamenjava ekipe bo za 33-letnega Zasavca, ki je zadnjih osem sezon dirkal za Jumbo Vismo, velika sprememba. V dresu nizozemske ekipe je od leta 2016 zbral kar 74 od svojih skupno 80 zmag. "Rad imam nove in različne izzive. Včasih so te nove stvari boljše, ampak nikoli ne veš, dokler ne poskusiš," Cycling News citira Rogliča, ki bo 29. oktobra dopolnil 34 let.

Z Boro našli dobre skupne točke in cilje

Sorodna novica Roglič in Bora Hansgrohe imata skupni cilj − zmago na Dirki po Franciji

Novega izziva v novem okolju se je lotil, ker si ničesar ne želi očitati. Njegov glavni cilj je namreč zmaga na Dirki po Franciji, ki mu v karieri še manjka in ki bi jo težko dosegel v ekipi dvakratnega zmagovalca Toura, Danca Jonasa Vingegaarda. Ta ima pri Jumbu Vismi, od naslednjega leta Visma Lease a bike, popolno podporo.

"Zapuščam najboljšo ekipo sezone, zato ne pričakujem, da grem v še boljšo ekipo. Bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost," je v svojem slogu poudaril letošnji zmagovalec Dirke po Italiji in med drugimi še Dirke po Kataloniji, po Burgosu in od Tirenskega do Jadranskega morja.

Za omenjena medija je Roglič potrdil, da je o menjavi okolja začel razmišljati na začetku te sezone, ob koncu pa se je, kot pravi, hitro dogovoril z nemško ekipo: "Seveda so številne ekipe pokazale zanimanje, ampak najbrž mnoge niso mogle izpeljati posla do konca. Ko smo začeli pogovore z Boro, je šlo vse skupaj zelo hitro, saj smo našli dobre skupne točke in cilje. Začutil sem navdušenje nad tem, kar iščem, in zame je bilo to dovolj."

Predstavitev trase Toura 2024 na TV SLO 2

V sredo, 25. oktobra, bo ob 11.25 na TV SLO 2/MMC prenos predstavitve trase 111. Dirke po Franciji.

Od Firenc do Nice
Tour de France 2024 se bo prvič začel v Italiji, natančneje v Firencah 29. junija. Prav tako bo poseben zaključek: prvič ne bo cilj v Parizu, temveč se bo velika pentlja sklenila v Nici 21. julija. Znane so trase kar petih etap, o verjetni trasi na podlagi govoric pa smo že pisali TU.

Upa, da bo šel na Tour z najboljšo podporo

Veliko počitka po dolgi sezoni ne bo imel, saj bo skupaj z vodstvom ekipe in s trenerskim prišlekom iz Jumba Visme, Marcom Lambertsom, sestavil načrt za prihajajočo sezono skupaj z izbiro moštvenih kolegov. "Videli smo, da lahko veliko različnih ekip in veliko kolesarjev tekmuje za visoka mesta. Seveda se nič ne zgodi čez noč. Ko sem začel pri Jumbu leta 2016, smo potrebovali precej časa, da smo dosegli želeno raven. Bomo videli," je dodal.

Kisovčan bo glavni mož nemške zasedbe za Tour 2024, kje bo še nastopil, pa bo razkril sredi priprav na novo sezono. "Na nekaterih dirkah bi rad imel svobodo. Seveda je Tour glavni, to pravimo vsi, in tudi jaz bi rad šel tja z najboljšo možno podporo. Želim zmagovati. Lahko rečete, da sem izbirčen, toda res bi rad dal vse za nekaj specifičnih ciljev. Kar koli se bo že zgodilo, ne želim ničesar obžalovati. Če ne poskusiš, nikoli ne boš vedel," je še povedal trenutno četrti kolesar svetovne lestvice.