Roglič je s svojim moštvom zmagal na ekipnem kronometru. Foto: Reuters
Roglič je s svojim moštvom zmagal na ekipnem kronometru. Foto: Reuters

Njegovo moštvo Jumbo-Visma je 16 kilometrov na otoku Al Hudayriat premagalo v 16 minutah in 49 sekundah, Roglič pa je prvi vodilni na sedemdnevni dirki.

Jumbo-Visma je za sedem sekund prehitela ekipo Sunweb in za devet Bahrain-Merido Jana Tratnika. Mitchelton-Scott Luke Mezgeca je bil 12., zaostal je 32 sekund.

Vesel dobrega ekipnega začetka
Dirka po ZAE je prva za Rogliča v sezoni 2019. Zasavec je ciljno črto današnje etape prečkal kot prvi kolesar Jumbo-Visme, zaradi tega bo tudi nosil majico vodilnega. Nizozemci so na dirko svetovne serije prišli brez sprinterja, kar pomeni, da bodo z Rogličem lovili skupno zmago. "Bil je zelo hiter moštveni kronometer. Smo zelo veseli, da smo sezono začeli s takšno predstavo. Na dirko smo prišli z močnimi kronometristi. Nismo se dogovorili, da jaz prvi prečkam ciljno črto, sem pa na koncu dolgo vztrajal na čelu. Lepo je biti prvi skupno. Želimo si zmagati dirko v skupnem seštevku, toda nekaj etap bo težkih, zato gremo dan za dnem," je po etapi povedal Roglič.

Prvi resni preizkus v torek
Ponedeljkova etapa bo dolga 184 kilometrov in bo povsem ravninska. Začela se bo na otoku Yas in končala na Abu Dabi Big Flagu. Prvi resni preizkus kolesarje čaka v torek, ko se bodo za konec 179-kilometrske etape zapodili na Jebel Hafeet, kjer bo ciljni vzpon.