Primožu Rogliču bo morda do zmage na Dirki po Franciji pomagala tudi himna, ki so mu jo posvetili sokrajani. Foto: Youtube
Primožu Rogliču bo morda do zmage na Dirki po Franciji pomagala tudi himna, ki so mu jo posvetili sokrajani. Foto: Youtube

Rog-la, najboljši kolesar sve-ta, Rog-la, s tabo je Slove-nija ... Tako se sliši himna v čast najboljšemu kolesarju sveta Primožu Rogliču. Besedilo je napisal Dejan Žujič, Rogličev sokrajan iz Kisovca in nekdanji kolega v domačem skakalnem klubu. "Ko je lani zmagal na Vuelti, smo mu 15. oktobra pripravili sprejem in napisali himno. Predlagal sem, da gremo še v studio in pesem posnamemo. Producent je bil Dejan Radičevič, ki je zbral ekipo glasbenikov, na klavirju je pomagala tudi Neisha, sam pa sem odpel besedilo."

Med epidemijo je padla še ideja za videospot. "Režiser je bil Rok Hvala, ki je tudi Zasavčan, iz Trbovelj, snemalec pa je bil Andrej Copot iz Ljutomera. Ko so sprostili ukrepe, smo hitro posneli videospot. Sodelovalo je 40 kolesarjev, prišli so številni Primoževi navijači, večinoma iz lokalnega okolja. No, eden od kolesarjev se je pripeljal iz Domžal in z njim smo posneli kader, ko se je spustil s 50-metrske skakalnice v Kisovcu, kjer je Primož začel skakalno kariero."

V videospotu so posnetki Primoževega kolesarjenja in lanskega sprejema po zmagi na Dirki po Španiji. Preizkusil se je tudi na inštrumentih. "Smo mu v šali rekli, naj zaigra še na kitaro, saj je vedno najboljši v vsem, kar počne. Primož je najprej povezoval Zagorjane, zdaj pa vse Slovence. Njegovi sokrajani ga spremljamo na največjih dirkah. Lani sem bil na uvodu Dirke po Italiji v Bologni, ko je po prologu oblekel rožnato majico. Dogovarjamo se že, da bomo zanj navijali tudi na letošnjem Touru."