Peter Sagan ni imel dobre pomladi, morda pa zdaj le prihaja v pravo formo. Na tretji etapi Dirke po Švici je v manjšem mestu Murten ob prvem prečkanju ciljne črte dobro vedel, kako izpeljati finiš in na koncu načrt izpeljal brezhibno. Na Dirki po Švici ima že 17 etapnih zmag! Foto: EPA

Sagan je na tlakovani cesti v Murtnu močno pospešil 120 metrov pred ciljem in imel v cilju nekaj metrov prednosti. To je njegova tretja etapna zmaga sezone in že 17. zmaga na Dirki po Švici. Tretji je etapo (prav tako v času zmagovalca) od Flamatta do Murtna (162 km) končal John Degenkolb. Matej Mohorič je bil 19., Simon Špilak pa (v času zmagovalca) 38.

Sagan do 17. zmage na Dirki po Švici

Sagan točno vedel, kaj narediti
"Ekipa me je pripeljala v odlično izhodišče. Finiš je bil hiter in nervozen, saj so vsi rinili v ospredje. Ko smo prvič prečkali ciljno črto, mi je bilo jasno, da je treba biti pred zadnjim levim ovinkom čim bolj spredaj, če želim zmagati. To mi je uspelo in potem sem lahko speljal še zadnji napad," je povedal trikratni svetovni prvak Sagan.

Dolg beg četverice
Vse od štarta so bežali Willie Smit, Bert-Jan Lindeman, Ryan Anderson in Simon Pellaud, ki ga je glavnina kot zadnjega ujela pet kilometrov pred ciljem. Sagan je oblekel tudi rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku. Pred etapo vodilni Kasper Asgreen zaostaja 10 sekund, Rohan Dennis in Michael Matthews pa 11.

V torek čaka kolesarje etapa od Murtna do Arlesheima (164 km), Sagan bi kakšen dan ali dva še lahko ubranil majico vodilnega.

3. etapa, Flamatt - Murten, 162 km:  
 1. P. SAGAN      SLK  3:39:25
 2. E. VIVIANI     ITA      
 3. J. DEGENKOLB    NEM    vsi
 4. I. GARCIA     ŠPA      
 5. B. SWIFT      VB    isti
 19. M. MOHORIČ     SLO      
 38. S. ŠPILAK     SLO    čas
                   
Vrstni red po 3. etapi:        
 1. P. SAGAN      SLK  7:51:31
 2. K. ASGREEN     DAN   +0:10
 3. R. DENNIS     AVS    0:11
 4. M. MATTHEWS    AVS    0:11
 5. L. CRADDOCK    ZDA    0:16
 30. S. ŠPILAK     SLO    0:49
 71. M. MOHORIČ     SLO    6:19