Ženska profesionalna ekipa BTC City Ljubljana se na ogled postavi. Foto: MMC RTV SLO
Ženska profesionalna ekipa BTC City Ljubljana se na ogled postavi. Foto: MMC RTV SLO
BTC City
"Btcjevke" še v bolj dinamični izvedbi. Foto: MMC RTV SLO
Profesionalna ženska kolesarska ekipa BTC City se predstavi

Ekipo sestavlja osem Slovenk: Sara Frece, Urška Kalan, Špela Kern, Alenka Novak, Urša Pintar, Anja Rugelj, Polona Batagelj in Tjaša Rutar ter štiri tujke, Hrvatica Mia Radotič, Poljakinja Eugenia Bujak, Italijanka Elena Valentini in Avstrijka Martina Ritter.

Zadnje so vse aktualne prvakinje v kronometru v svojih državah, med slovenskimi predstavnicami pa najdemo najboljše kolesarke, ki so v zadnjih letih redno osvajale naslove državnih prvakinj na cestnih dirkah in v vožnjah na čas.

Penko: Ponosen sem na kolesarke
"Prepričan sem, da bo ekipa pozitivno vplivala na razvoj slovenskega in svetovnega ženskega kolesarstva. Na projekt in kolesarke gledam kot na priložnost za dvig zavesti o ženskem kolesarstvu. Verjamem namreč, da bo ta korak povzročil še več zanimanja za ta šport, ne le v tekmovalnem, temveč tudi v rekreativnem smislu. Na kolesarke sem ponosen in verjamem vanje, saj že zdaj dosegajo odlične rezultate. Med dekleti je tekmovalnost, ki dviguje motivacijo in kakovost vadbe,"
je dejal Gorazd Penko, glavni trener ekipe BTC City Ljubljana.

Mermal: Naš poklon temu lepemu športu
"Ustanovitev prve profesionalne ženske kolesarske ekipe je velik uspeh, ker v Sloveniji z vključevanjem nežnejšega spola v kolesarstvo šele orjemo ledino. Ponosen sem, da je družba BTC boter ekipe kolesark. Lahko bi rekel, da je to naš poklon temu lepemu športu, s katerim, z Maratonom Franja BTC City na čelu, dihamo že štirinajsto leto. Verjamem, da bodo dekleta znala našo podporo oplemenititi in odgovorno sprejeti težko nalogo,"
pa je povedal Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC.

Cilj uvrstitev med najboljših 20 na svetu
Cilj ekipe, katere poslanstvo je promocija ženskega kolesarstva na domačih tleh, je uvrstitev med prvih dvajset ekip na svetovni lestvici. Kolesarska ekipa je že prejela povabilo na nastope na večini tekem UCI (Union Cycliste Internationale), a za doseganje cilja bo udeležba na tekmah skrbno izbrana.

Profesionalna ženska kolesarska ekipa BTC City se predstavi