Tilen Finkšt je v prvem sprintu v Turčiji prehitel uveljavljene sprinterje kot so Sam Welsford, Davide Ballerini, Mark Cavendish ... Foto: Sportida
Tilen Finkšt je v prvem sprintu v Turčiji prehitel uveljavljene sprinterje kot so Sam Welsford, Davide Ballerini, Mark Cavendish ... Foto: Sportida

Na trasi v okolici Antalye (134,7 km) je po sprintu glavnine slavil Nizozemec Fabio Jakobsen (DSM-firmenich PostNL). Finkšt je bil v dresu Adrie Mobil udeležen v ciljnem sprintu glavnine, ki ga je prepričljivo dobil 27-letni Jakobsen. Zanj je to 46. zmaga v karieri in prva letos. Drugo in tretje mesto sta osvojila Belgijca Sasha Weemaes (Bingoal WB) in Simon Dehairs (Alpecin-Deceuninck).

Na dirki sicer nastopa tudi sloviti britanski sprinter Mark Cavendish (Astana Qazaqstan), ki pa je končal šele na 15. mestu. Na močni 59. Dirki po Turčiji (2.Pro) sodeluje novomeška ekipa, v kateri sta ob Finkštu še dva Slovenca Anže Skok in Aljaž Turk.

Štajnar skupno tretji od Beograda do Banjaluke

Preostale tri slovenske celinske ekipe so minule dni kolesarile na etapni dirki Beograd–Banjaluka. Lani je dirko osvojil Gregor Marija Černe (mebloJOGI Pro-concrete), ki je bil tokrat skupno 15. Letos je bil najboljši Slovenec Mihael Štajnar, ki je bil drugi v kraljevi etapi s ciljem na Jahorini. Skupno je Škofljičan osvojil tretje mesto. Po štirih etapah sta bila boljša le Poljak Piotr Pekala (Santic-Wibatech) in Italijan Davide Toneatti (Astana Qazastan Development).

Štajnarju se je v uvodni etapi pripetila nerodnost, ko je ob prvem prečkanju ciljne črte mislil, da je že konec in je slavil, na koncu pa je bil četrti.

Omrzel deveti na mladinski Eroici

V Toskani se je zaključila etapna dirka za mladince, ki jo zaznamujejo makadamski odseki. Na Eroici je velike načrte imel zmagovalec mladinskega Roubaixa Jakob Omrzel, ki je na koncu bil skupno deveti. Mladinsko etapno dirko v slogu Strade Bianche je osvojil Španec Hector Alvarez, za katerim je Omrzel zaostal 1:30. Sneg in toča ter mraz so v soboto preprečili izvedbo sicer predvidene najtežje etape.