Tony Martin je dobil pet etap na Dirki po Franciji. Foto: Reuters
Tony Martin je dobil pet etap na Dirki po Franciji. Foto: Reuters

Direktor moštva Richard Plugge je 33-letnika, štirikratnega svetovnega prvaka v kronometru, označil za manjkajoči delček. "Tony je bil manjkajoči delček. S seboj bo prinesel ogromno izkušenj, je profesionalec v vseh pogledih. Lahko je velika pomoč našim kapetanom. Njegov podpis je potrditev našega razvoja v zadnjih letih," je dejal Plugge.

"Veselim se prestopa k Lottu. Delimo si enako filozofijo. Kolesarji so skupina, osebje skrbi za vsak detajl. Predvsem me je pritegnil njihov pristop do voženj na čas. Ekipa v tej smeri ogromno dela. Želim si postati ekipni kolesar, ki bo podpiral kapetana, želim si biti uspešen v vožnjah na čas," je ob podpisu dejal Martin, zmagovalec petih etap na Dirki po Franciji in dveh na Dirki po Španiji.

Nemec je nazadnje nosil dres Katjuše-Alpecina, za katero kolesari Simon Špilak. Večino od svojih 65 profesionalnih zmag je Martin zabeležil v kronometrih, kjer pa v zadnjih letih ni več tako blestel. Po dveh težkih sezonah, vmes si je julija na Dirki po Franciji ob padcu zlomil še hrbtenico, se želi vrniti med najboljše. Korak k temu je bilo sedmo mesto na težki trasi septembrskega svetovnega prvenstva v Innsbrucku.

LottoNL-Jumbo se je pred naslednjo sezono okrepil z Mikom Teunissenom, Tacom van der Hoornom, Lennardom Hofstedejem, Laurensom De Plusom in Jonasom Vingegaardom.