Ellen McConnell je v zelo dobri formi. Foto: Reuters
Ellen McConnell je v zelo dobri formi. Foto: Reuters

Ellen McConnell, vodilna v skupnem seštevku, je slavila pred branilko skupne zmage Francozinjo Loano Lecomte (+0:40) in Švedinjo Jenny Rissveds (+1:17). Avstralska tekmovalka je silovito odprla novo sezono, to je njena že tretja zmaga po vrsti. Švicarka Jolanda Jeff (+2:22), olimpijska prvakinja iz Pekinga, je bila četrta.

Nove mesto na Moravskem predstavlja železni repertoar dirk v olimpijskem krosu svetovnega pokala. Slovenski ljubitelji tega športa so leta 2013 na tem prizorišču dočakali prvo zmago v članski kategoriji, takrat je slavila Tanja Žakelj, ki pa tokrat ni bila konkurenčna najboljšim.

Najboljša slovenska tekmovalka letošnje sezone nima začrtane tako strogo kot v zadnjih letih. Triintridesetletna Idrijčanka je namreč izpustila prvi dve postaji v Petropolisu v Braziliji in v Albstadtu v Nemčiji.

Vrhunec sezone bosta avgustovska evropsko prvenstvo v Münchnu (19. - 20.) ter svetovno prvenstvo v francoskem Les Getsu (24. - 28.).

Na Češkem bo v moški konkurenci nastopil tudi najboljši Slovenec Rok Naglič. V konkurenci tekmovalk do 23 let je Vita Movrin v soboto osvojila 13. mesto.