Geraint Thomas, zmagovalec letošnjega Kriterija Dauphine. Foto: EPA
Geraint Thomas, zmagovalec letošnjega Kriterija Dauphine. Foto: EPA

Ob uspehu na dirki Pariz-Nica je to moja največja zmaga. Mislim, da še nikoli nisem bil tako dobro pripravljen in jasno je, da si želim, da bi imel tudi na Touru proste roke.

Geraint Thomas

Thomasu, ki je zadnjo 7. etapo začel na vrhu skupnega seštevka, je dvakrat predrlo gumo, v zadnji kilometer je pedala poganjal z zadnjimi atomi moči, a je vseeno v skupnem seštevku uspel za seboj zadržati rojaka Adama Yatesa.

Ta je etapo dobil, potem ko je približno 50 metrov pred ciljem ujel Danija Navarra in ga tudi prehitel, a za končno zmago mu je zmanjkalo trase - Thomas je dirko dobil za minuto.

Thomasu na Touru proste roke?
"Ob uspehu na dirki Pariz-Nica je to moja največja zmaga. Mislim, da še nikoli nisem bil tako dobro pripravljen in jasno je, da si želim, da bi imel tudi na Touru proste roke," pa je dejal Thomas, ki je s tem svoji ekipi nakopal nekaj težav pri izbiri kapetana za Dirko po Franciji. Chris Froome, ki je zaradi dopinških obtožb še vedno pod pritiskom, je v svoji ekipi dobil enakovrednega tekmeca in vprašanje je, ali se bodo pri Skyju odločili zanj.

Yates: Thomasa nisem mogel premagati
"Za mano je še ena težka etapa. Na srečo sem se po včerajšnjem dnevu dobro regeneriral, tako da nisem imel težav z nogami. Tokrat sem nekaj dalj časa čakal z napadom, kar se je obrestovalo. Thomasa danes v skupnem seštevku nisem mogel premagati, sem pa potrdil, da je moja forma iz dneva v dan boljša. Tour je moj glavni cilj sezone, verjamem, da bom nanj prišel odlično pripravljen. Čaka me še en cikel priprav," je dejal Yates.

Zelo dejaven je bil sicer tudi Francoz Romain Bardet, ki je na ciljnem vzponu večkrat napadel, a so ga vsakič ujeli in 'umirili'. V skupnem seštevku je dirko končal na tretjem mestu, minuto in 47 za Thomasom.

70. Kriterij Dauphine, 7. etapa

Moutiers-St. Gervais, 129 km:         
  1. A. YATES            VB    3:51:34
  2. D. NAVARRO         ŠPA      +0:04
  3. R. BARDET          FRA       0:09
  4. E. BUCHMANN        NEM       0:14
  5. G. THOMAS           VB       0:19
  6. D. MARTIN          IRS       0:24
 86. L. PIBERNIK        SLO      21:03
                                      
Končni vrstni red po 7. etapi:        
  1. G. THOMAS           VB   24:43:12
  2. A. YATES            VB      +1:00
  3. R. BARDET          FRA       1:47
  4. D. MARTIN          IRS       2:35
  5. D. CARUSO          ITA       2:44
  6. E. BUCHMANN        NEM       3:05
 99. L. PIBERNIK        SLO    1:39:10
                                      

Ob uspehu na dirki Pariz-Nica je to moja največja zmaga. Mislim, da še nikoli nisem bil tako dobro pripravljen in jasno je, da si želim, da bi imel tudi na Touru proste roke.

Geraint Thomas