Adam Yates je zmagovalec Dirke po Hrvaški. Foto: EPA
Adam Yates je zmagovalec Dirke po Hrvaški. Foto: EPA

Yates, kolesar ekipe Mitchelton-Scott, je zadnjo etapo končal na 7. mestu in ubranil prednost pred najbližjim zasledovalcem v skupnem seštevku, Italijanom Davidejem Villello (Astana), ki je etapo končal v istem času. Na koncu je prvega in drugega kolesarja hrvaške preizkušnje ločilo 22 sekund.

Tratnik drugi prečkal ciljno črto v Zagrebu

Zadnjo etapo od Svete Nedelje do hrvaške prestolnice (154 km) je sicer dobil Italijan Alessandro Fedeli (Delco Marseille Provence), ki je imel na koncu največ moči in je za dve sekundi ugnal Tratnika, Avstrijca Floriana Kiernerja (Felbermayr-Simpion Weis) in Nizozemca Stefa Krula (Metec).

13 Slovencev končalo hrvaško dirko
V skupni razvrstitvi je sicer 13 Slovencev, najbolje se je izkazal Domen Novak, ki je končal na 5. mestu z zaostankom 50 sekund. Grega Bole (oba Bahrain-Merida) je bil 26. (+15:33). Andi Bajc (Team Gelbermayr-Simpion Weis) je bil 31. (+16:51), Jani Brajkovič (Adria Mobil), ki je v zadnji etapi v skupnem seštevku izgubil 13 mest, je bil 38. (+19:27), Tratnik (+19:48) mesto nižje. Matic Grošelj je bil 43. (+21:21), Aljaž Prah (oba Ljubljana Gusto Santic) 53. (+27:08). Luka Pibernik (Bahrain-Merida) je dirko končal na 54. mestu (+28:07), Rok Korošec (Ljubljana Gusto Santic) pet mest nižje (+29:48), Aljaž Omrzel (Adria Mobil) je bil 64. (+31:12), Žiga Ručigaj (Ljubljana Gusto Santic) mesto za njim (+31:50). David Per je bil 72. (+33:51), Marko Kump (oba Adria Mobil) pa 84. (+40:44).

Poškodba Katrašnika zaradi malomarnosti prirediteljev?

Dirka po Hrvaški se je že pred dnevi boleče končala za Mateja Mohoriča, med zadnjo etapo pa se je poškodoval še Gašper Katrašnik, kolesar Adrie Mobila. V ekipi menijo, da je poškodba posledica malomarnosti prirediteljev, ki so sredi ceste pustili nezaščiteno plastično oviro. "Današnji dober vtis je pokvaril padec Katrašnika, ki se je približno osem kilometrov pred ciljem etape pri polni hitrosti zaletel v nezaščiteno plastično oviro na cesti. Tej se je uspel kolesar pred njim še nekako izogniti. Padec je bil zelo hud, na srečo je Gašper trpežen in je v bolnišnici pri polni zavesti in na dodatnih preiskavah," je sporočil direktor ekipe Branko Filip. Jezen je bil tudi zato, ker takoj po padcu nihče ni priskočil na pomoč kolesarju in so mu prvi pomagali šele v njegovi ekipi. Dodal je: "Mi sami smo ustavili reševalno vozilo za dirko. To so stvari, ki niso sprejemljive. Varnost kolesarjev mora biti vedno na prvem mestu, šov pride na vrsto šele kasneje."