Članska ekipa Adrie Mobila za letošnjo sezono. Foto: Sportida
Članska ekipa Adrie Mobila za letošnjo sezono. Foto: Sportida

Z ambicioznimi cilji, trdim delom in bogatim znanjem verjamem, da bo klub tudi v prihodnje ustvarjal športno zgodbo, ki bo navdih nam vsem.

Sonja Gole, generalna direktorica Adrie Mobil

Visoke cilje si v klubu postavljajo tudi na področju organizacije športnih dogodkov ter vzgoje mladih kolesarjev, kjer je klub v preteklem letu dosegel nekaj vrhunskih rezultatov, sezona 2023 je bila ena najuspešnejših v zadnjem obdobju.

Prednjačili so mladinci z osvojenimi štirimi medaljami na velikih tekmovanjih. Anže Ravbar je prvič v zgodovini kluba postal mladinski evropski prvak v cestni vožnji. Njegov uspeh je s tretjim mestom dopolnil Žak Eržen, ki je osvojil še dve srebrni medalji na velodromu, in sicer na svetovnem prvenstvu v disciplini Omnium in na evropskem prvenstvu v disciplini Elimination.

Med mlajšimi člani je z zmagama na Orlen Nation Grand Prix in na Dirki po poteh karpatskih kurirjev v dresu slovenske reprezentance zablestel Gal Glivar, med člani pa velja omeniti zmago Tilna Finkšta na VN-ju Adrie Mobil. Na svetovnem cestnem prvenstvu, ki je bilo lani na Škotskem, je nastopilo kar osem kolesarjev KK-ja Adria Mobil.

Ekipa je dobro prevetrena in pomlajena. Je kombinacija mladostne zagnanosti in izkušenj tistih malo starejših. Takšna kombinacija bi se lahko dobro obnesla. Glavna cilja sezone sta nam VN Adrie Mobil in Dirka po Sloveniji, se bomo pa seveda na vseh drugih dirkah poskusili pokazati v najboljši luči, z željo po dobrih rezultatih. Fantje so dobro motivirani in vidim, da komaj čakajo, da se prihodnji teden začnejo spomladanske dirke na Hrvaškem.

Marko Kump, športni direktor KK Adria Mobil

Klub je organiziral tudi številne dirke za vse kategorije, na Kids Tour of Slovenia je nastopilo 350 mladih kolesark in kolesarjev iz enajstih držav. V klubu so zaznamovali tudi jubilej – 30 let od organizacije prve Dirke po Sloveniji.

Najstarejši 26, najmlajši šteje 18 let
Adrijine barve bodo v letošnji sezoni pod vodstvom športnega direktorja Marka Kumpa tudi v letošnji sezoni zastopali Đorđe Đurić, Tilen Finkšt, Aljaž Turk in Martin Yurik, članski ekipi pa so se letos pridružili še brata Anže in Marcel Skok, Jaka Špoljar, Barnabas Peak (Madžarska), Nicolas Gojković (Hrvaška) ter Ramazan Yilmaz (Turčija). S petimi kolesarji iz tujine je tako letošnja ekipa najbolj mednarodno obarvana do zdaj, s povprečno starostjo dobrih 21 let pa tudi ena najmlajših. Najstarejši kolesar, Finkšt, šteje 26 let, najmlajši Marcel Skok je star 18 let.

Vrednote kluba, ki jih živimo vsi v klubu, timsko delo, strpnost, zaupanje, pozitiven odnos do življenja, tekmovalnost, poštenost, ekološka ozaveščenost, predanost klubu, so podlaga za nadaljevanje izjemne poti razvoja kluba. Vsi dosežki so izjemna baza in spodbuda za nadaljevanje odličnega strokovnega dela in naša zaveza za doseganje in preseganje rezultatov.

Marko Lekše, predsednik Kolesarskega kluba Adria Mobil