Bosta zaročenca Urška Žigart in Tadej Pogačar kolesarila tudi za isto ekipo? Foto: Twitter/@SetmanaCiclista
Bosta zaročenca Urška Žigart in Tadej Pogačar kolesarila tudi za isto ekipo? Foto: Twitter/@SetmanaCiclista

Novica o tem je prišla le nekaj dni potem, ko so vzniknile govorice, da naj bi se moštvo, za katerega dirkata tudi slovenski as Tadej Pogačar in njegov rojak Jan Polanc, odločilo za vlaganje v ženski program kolesarstva.

"Z zadovoljstvom lahko naznanimo namero, da ustvarjamo žensko ekipo, ki bo nastopala v svetovni seriji pod imenom UAE Team Emirates. Naša namera je, da razvijamo kolesarstvo kot del svetovnega projekta, ki smo ga začeli leta 2017," je dejal menedžer ekipe UAE Švicar Mauro Gianetti.

"Skupaj z Ale BTC Ljubljana smo našli pravo priložnost, skupaj z Mednarodno kolesarsko zvezo pa bomo pripravili vso potrebno dokumentacijo, da v svetovni seriji ženskega kolesarstva začnemo novo zgodbo s 1. januarjem 2022," je še dodal Gianetti. Ko bodo vsi dokumenti urejeni, bo moštvo iz Združenih arabskih emiratov predstavilo projekt in ekipo za prihodnjo sezono.

Ta naj se po nedavnih navedbah Cyclingnews, za kolesarstvo specializiranega portala, ne bi preveč spremenila. Letos sta bili del moštva Ale BTC Ljubljana tudi dve slovenski kolesarki, Urša Pintar in Eugenia Bujak, a obema po koncu letošnje sezone poteče pogodba. Različni mediji, med njimi tudi Velonews, poročajo, da naj bi mesto v ekipi zasedla tudi Urška Žigart, zaročenka Tadeja Pogačarja.

V letošnji sezoni je ekipa Ale BTC Ljubljana na lestvici Ucija na četrtem mestu, najboljša posameznica pa je Švicarka Marlen Reusser na šestem. Specialistka za vožnjo na čas bo sicer v letu 2022 dirkala za najboljšo žensko ekipo na svetu SD Worx.