Miguel Angel Lopez. Foto: EPA
Miguel Angel Lopez. Foto: EPA

Kolumbijski nacionalni časopis El Tiempo poroča, da so 29-letnega kolesarja tatovi pridržali za tri ure, medtem pa odnesli denar (800 tisoč kolumbijskih pesov) , mobilni telefon in vozilo. Dogodek je Lopez takoj prijavil policiji.

Potem ko je izgubil mesto pri moštvu Astana, je novo ekipo našel v domovini, kjer nosi dres ekipe Team Medellin EPM. Od julija sicer ne sme nastopati na profesionalnih kolesarskih dirkah zaradi začasne prepovedi, ki mu je jo izdala Mednarodna kolesarska zveza (UCI) zaradi uživanja nedovoljenih substanc pred začetkom lanske Dirke po Italiji.

"Izražamo solidarnost z našim kolesarjem Miguelom Angelom Lopezom, ki je bil v zadnjih nekaj urah žrtev ropa. Pozivamo Kolumbijce, da se združijo okrog našega idola in mu ponudijo vso podporo v tem času. S teboj smo, šampion," so se na družbenih omrežjih odzvali v njegovem moštvu.

Lopez je profesionalno kolesarsko pot začel leta 2015 pri Astani, za katero je vozil do leta 2021, ko se je odločil za Movistar. Po zgolj letu dni se je znova vrnil h Kazakom.

Lopez je zmagovalec štirih tedenskih dirk. Leta 2016 je dobil Dirko po Švici, tri leta pozneje še Dirko po Kataloniji. Dirko po Andaluziji je dobil leta 2021, letos Dirko po San Juanu.

Aktualni kolumbijski prvak v vožnji na čas je leta 2016 dobil enodnevno dirko Milano–Torino. Na tritedenskih dirkah je dobil štiri etape: eno leta 2020 na Dirki po Franciji in tri v letih 2017 in 2021 na Dirki po Španiji.