Rok je ob številnih uspehih na amaterskih cestnih dirkah vrhunec v karieri dosegel leta 2013, ko je dobil ultrakolesarsko Dirko okoli Slovenije (DOS), ultrakolesarsko dirko v Švici pa je istega leta sklenil na odličnem drugem mestu.

Vest o njegovi smrti je prek družbenih omrežij sporočila njegova žena. "Dragi prijatelji. Danes sem zaključil svojo zadnjo tekmo, bila je pretežka ‒ ampak sedaj je čas, da raziščem nov teren za nove zmage. SREČNO!!! Nekako tako bi verjetno napisal naš Mitja, oče in izredno ljubeč mož. Hvala za vso podporo na njegovih izzivih, z ljubeznijo njegova žena s sinovoma," je zapisala.

Prek družbenih omrežij se je odzval tudi ekstremni slovenski kolesar Marko Baloh. "Izguba vsakega človeškega življenja je tragedija. Ko pa izgubimo enega izmed nas kolesarjev, je bolečina toliko večja. Danes se je poslovil eden izmed zmagovalcev Dirke okoli Slovenije (DOS 2013), Mitja Rok. Iskreno sožalje njegovi družini in prijateljem. Počivaj v miru Mitja, pozdravi nam Jurkota tam zgoraj in naj vama bodo gladke nebeške ceste," je zapisal.