Tadej Pogačar bo sezono odprl v ponedeljek. Foto: RCS Sport
Tadej Pogačar bo sezono odprl v ponedeljek. Foto: RCS Sport

Prva dirka v novi sezoni ga čaka že 13. februarja, ko bo kolesaril na enodnevni klasiki Jaen Paraiso, ki med drugim vključuje tudi makadamske odseke. Od 15. do 19. februarja bo sodeloval na Dirki po Andaluziji.

"Januarja sem imel malo želodčnih težav, kar ni bilo zelo prijetno, a na srečo sem zadevo prebolel in se počutim zdravo. Lepo je doživeti nove dirke in veselim se tekmovanja v Jaenu in Andaluziji. Komaj čakam, da spet začnem dirkati,” je povedal Pogačar, potem ko je njegovo moštvo UAE Emirates razkrilo načrte.

Dirka po Združenih arabskih emiratih se bo začela 20. februarja. Tam bi se moral Pogača pomeriti z Remcom Evenepoelom. Prvi mož UAE Emirates na tej dirki bo Adam Yates.

"Letos imamo v načrtih podoben koledar za Tadeja kot prejšnje leto z nekoliko prilagoditvami. To smo zdaj tudi storili. Tadej ima rad nove stvari. Sezona bo dolga in počasi bomo stopnjevali formo do najvišjih ciljev," je povedal direktor moštva Joxdean Fernandez Matxin, ki je za osrednja cilja sezone izpostavil ardenske klasike in seveda Tour de France.