Jan Tratnik Foto: EPA
Jan Tratnik Foto: EPA

Kolonija slovenskih kolesarjev v tujini je majhna – vsako leto se poveča za kakšnega tekmovalca, a z rezultati vsakič znova opozorijo nase, letos še posebej glasno. Ob že omenjenih so tudi tisti, ki bodisi ostanejo spregledani bodisi opravljajo delo v ozadju.

"Če gledamo še Luko Mezgeca, ki odlično skrbi za sprinterje, pa tudi Domna Novaka, ki je veliko pripomogel k zmagi Pogačarja na Strade Bianche, lahko ugotovimo, da so vsi naši reprezentanti v odlični formi na začetku sezone," je zadovoljen slovenski selektor Uroš Murn.

Forma Tadeja Pogačarja tekmecem povzroča sive lase, Bogdan Fink, direktor največje slovenske dirke, pa poudarja še nekaj: "Zame je izredno pozitivna zmaga Tratnika na dirki v Belgiji. Lani je Pogačar že dobil Dirko po Flandriji, ampak da zdaj Slovenci na neki način 'driblamo' svetovno sceno na dirkah v Belgiji, ki so bile zaprte, svoj sistem, to je izredno pozitivno."

Zdaj, ko je na stare tirnice na Dirki po Baskiji zapeljal tudi Primož Roglič, pa lahko potrdimo besede strokovnega komentatorja TV Slovenija Martina Hvastije: "Če smemo dan soditi po jutru, se nam obeta res vrhunska sezona!"

Tudi z Dirko po Franciji, olimpijskimi igrami in svetovnim prvenstvom.

Odličen začetek slovenskih kolesarjev: "Res neverjetno"