Adam Yates. Foto: EPA
Adam Yates. Foto: EPA

Gaviria je pred ciljem presenetil tekmece, saj je napadel pred zadnjim ovinkom in si prihranil dovolj prednosti do ciljne črte za drugo zmago v dresu Movistarja.

Yates je v soboto slavil v kraljevski etapi in oblekel rumeno majico vodilnega. Danes je v cilj razgibane etape pripeljal v glavnini in času zmagovalca, v skupnem seštevku pa zmagal s prednostjo 19 sekund pred Američanom Matteom Jorgensonom (Movistar) in 27 pred Italijanom Damianom Carusom (Bahrain Victorious).

"Najprej bi se rad zahvalil fantom. Danes smo odlično nadzorovali dirko. Sam nisem naredil prav veliko, zato se jim zahvaljujem, da smo zmagali na tej dirki. To je bil za nas popoln teden, dve etapni in skupna zmaga, zato si ne moremo želeti več," je po današnji etapi dejal Yates.

Najboljši sprinter na dirki je bil Britanec Ethan Hayter s 100 osvojenimi točkami, Jorgenson je na koncu oblekel majico najboljšega mladega kolesarja, Francoz Julien Bernard (Trek Segafredo) pa za najboljšega hribolazca.

Edini slovenski kolesar na dirki Domen Novak (UAE Team Emirates) je zadnjo etapo sklenil na 90. mestu z zaostankom minute in 16 sekund, skupno pa zasedel 82. mesto.