Primož Roglič, Jonas Vingegaard in Remco Evenepoel v isti ekipi in skupaj na istih dirkah? Foto: ASO/Luis Angel Gomez / SprintCycling
Primož Roglič, Jonas Vingegaard in Remco Evenepoel v isti ekipi in skupaj na istih dirkah? Foto: ASO/Luis Angel Gomez / SprintCycling

Razdeljene naj bi bile že funkcije. Šef ekipe bo Richard Plugge, glavni trener Merijn Zeeman, Patrick Lefevere pa se bo preselil v upravni odbor, piše Wielerflits.

Ideja o združitvi naj bi nastala v vodstvu Jumba Visme. Po pogovorih z lastnikom ekipe Soudal Quick Stepa Zdenekom Bakalo pa so se stvari začele odvijati hitro. Na plodna tla je ideja naletela tudi pri pokroviteljih obeh ekip. Nova ekipa – Soudal Visma ali Visma Soudal – bi v prihodnji letih lažje konkurirala Ineosu in UAE Emirates tako finančno kot športno.

Superekipa z Evenepoelom, van Aertom, Vingegaardom, Rogličem ...

Trenutno je v ekipi Jumbo Visma 27 kolesarjev, v ekipi Soudal Quick Step pa 23. Kako bo potekalo kadrovanje, se še ne ve. Obe strani naj bi izrazili željo, da se Remco Evenepoel pridruži novi ekipi. Vprašanje pa je, ali lahko Evenepoel, Primož Roglič, Jonas Vingegaard in Wout van Aert sobivajo.

Vprašanje je tudi, ali si želijo vsi ostati. Med nedavno zmedo v Jumbu Vismi na Dirki po Španiji in po njej so se pojavile govorice, da si nekatere ekipe, kot so Bahrain Victorious, Jayco-AlUla, Lidl-Trek in Movistar želijo Rogliča, tudi če bo treba zanj plačati odškodnino.

Bo Evenepoel, ki se že leta spogleduje z Ineosom, ostal v novi, precej močnejši ekipi? Ta bi lahko končno zadovoljila njegove šampionske ambicije.

Vprašanj je veliko, več pa bodo sporočili v prihodnjih tednih.