Georg Zimmermann se je veselil največje zmage v svoji karieri. Foto: Reuters
Georg Zimmermann se je veselil največje zmage v svoji karieri. Foto: Reuters

170 km dolga etapa med krajema Nantua in Crest-Voland je prinesla po dva vzpona druge in tretje težavnostne kategorije, vključno s ciljnim vzponom na Crest-Voland (3. kategorija).

Zimmermann sekundo pred Francozom
Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies), Georg Zimmermann (Intermarché Circus Wanty) in Jonathan Castroviejo (Ineos Grenadiers) so na vrh predzadnjega klanca prišli skupaj, po hitrem spustu pa je sledil še vzpon na ciljni klanec, na katerem je Zimmermann napadel slaba dva kilometra pred koncem, a ga je Burgaudeau ujel in prehitel. Na koncu je imel največji pospešek spet 25-letni nemški kolesar, Francoz pa je zaostal eno sekundo.

Prva zmaga sezone za ekipo Intermarché
Za Zimmermanna je to druga zmaga kariere, za njegovo ekipo Intermarché-Wanty-Gobert pa prva zmaga sezone v svetovni seriji: "Brez besed sem, ne morem verjeti. Vse se je idealno izšlo. Včeraj sem se v begu počutil močnega, vendar mi ni uspelo. Danes sem spet poskusil, dobro sem poznal teren še z dirke Tour de L'Avenir 2018. Takrat so me favoriti na koncu odsprintali, tokrat pa sem bil jaz najmočnejši."

Vingegaard preizkušal tekmece
Skupina 19 kolesarjev z rumeno majico Jonasom Vingegaardom je v cilj prišla z 48 sekundami zaostanka, Danec pri Jumbu Vismi je seveda zadržal skupno vodstvo, kazalo pa je, da bo prednost pred glavnimi konkurenti še povečal, saj je malo pod vrhom ciljnega klanca napadel, vendar je bil klanec prekratek za kakšno resno akcijo. Drugače bo v soboto in nedeljo, saj sledita zahtevni etapi v Alpah in s tem razplet prestižne enotedenske dirke, ki velja za glavno generalko pred Dirko po Franciji.

Nemec Zimmermann dobil 6. etapo Dirke po Dofineji
Nantua - Crest-Voland, 170 km:        
  1. G. ZIMMERMANN     NEM     4:02:50
  2. M. BURGAUDEAU     FRA       +0:01
  3. J. CASTROVIEJO    ŠPA            
  4. G. CICCONE        ITA         vsi
  5. B. O'CONNOR       AVS        isti
 11. J. VINGEGAARD     DAN         čas
119. M. GOVEKAR        SLO      +17:49
                                      
Skupni vrstni red po 6. etapi:        
  1. J. VINGEGAARD     DAN    21:06:41
  2. B. O'CONNOR       AVS       +1:10
  3. J. ALAPHILIPPE    FRA        1:23
  4. A. YATES          VB         1:26
  5. J. HINDLEY        AVS        1:37
123. M. GOVEKAR        SLO       47:18