Primoža Rogliča na podelitev ni bilo. Foto: Reuters
Primoža Rogliča na podelitev ni bilo. Foto: Reuters
Matej Mohorič
Matej Mohorič je napad sprožil tri kilometre pred ciljem. Foto: Reuters

Na dirki po tradiciji podelijo nagrado zlato kolo za najboljšega kolesarja in kolesarko na lestvici Mednarodne kolesarske zveze. Nagrada je tako kot lani romala v roke Primoža Rogliča in Polone Batagelj.

"Lepo je ponoviti zmago. Lepo je, ker je to zadnja dirka sezone in grem na letni odmor z boljšo vestjo in zagonom za drugo leto. Mislim, da vsako leto napredujem. To je vidno na treningih in po rezultatih. Vsako leto so boljši, manjka pa kakšna zmaga. To šteje in to si želimo. Garali bomo, da jih bo še več. Zagona imam precej, izzivov je precej, želja je," je dodal Katrašnik, ki je pohvalil delo svojih ekipnih kolegov, po njihovi zaslugi je prišel do sprinta dovolj svež, da je opravil s tekmeci.

Vsi zmagovalci VN Avtomojster:
2001: Rado Rogina
2002: Borut Božič
2003: Tadej Valjavec
2004: Grega Bole
2005: Grega Bole
2006: Matic Strgar
2007: Borut Božič
2008: Blaž Furdi
2009: Grega Bole
2010: Blaž Jarc
2011: Grega Bole
2012: Marko Kump
2013: Luka Pibernik
2014: Luka Mezgec
2015: Marko Kump
2016: Gašper Katrašnik
2017: Gašper Katrašnik

Tretja zmaga za Mohoriča
Vseh najboljših Slovencev na dirki ni bilo, Matej Mohorič je nastopil na dirki Izziv Hongkonga, kjer se je veselil tretje zmage med profesionalci. Kolesar ekipe UAE Emirates je na cilj 113 kilometrov dolge in dokaj zahtevne proge prišel sam, na koncu je imel pet sekund prednosti pred Avstralcem Robbiejem Huckerjem.

"UAE Emirates je bila ena od dveh ekip svetovne serije na startu. Vedeli smo, da se moramo izogniti bremenu vodenja dirke, da moramo v beg, in to smo storili. Po 35 kilometrih sva z Benom Swiftom napadla in s skupino 20 kolesarjev se je zgodila ključna poteza dirke. Skupina je sicer razpadala, okoli tri kilometre pred koncem, na rahlo vzpenjajočem se delu trase, sem sprožil zmagovalni napad. Vesel sem uspeha, posebej ker sem moštvenim kolegom in ekipi poplačal za vse trud," je bil vesel Mohorič.